שקשוקה איטלקית

26-06-2024 | ניצן פוגל

ארוחת שקשוקה איטלקית. מוגשת במחבת חמה ורוטב רוזה. אני יודעת שרובכם מכירים את הגרסה הרגילה של השקשוקה, אבל איזה כיף לגוון ולהמציא גרסה משלכם למתכונים קלאסיים. בשנים האחרונות ארוחת שישי אצלנו הפכה לחלבית כי מאוד כבד לנו לאכול בשרי בערב. את המתכון הזה המצאתי בכדי לגוון מעט את הארוחה ולהוסיף עוד מנת חלבון. מיותר לציין שהשקשוקה בשילוב החלה של הקידוש הפכה למנה האהובה בבית.

המרכיבים ל-5 מנות:

5 ביצים
מיכל שמנת להקצפה (לא מתוקה)
כף פפריקה חריפה (אפשר גם רגילה למי שלא אוהב פיקנטי)
4 עגבניות בשלות
קורט פלפל שחור גרוס
מספר עלי בזיליקום קצוצים (לפי הטעם)
2-3 שיני שום קצוץ
כף גדושה אבקת מרק עוף פרווה

כף תבלין פיצה – מוסיף המון טעם

100 גרם גבינה קשה מגורדת (צהובה/ פרמז'ן)

הוראות הכנה:

את העגבניות יש לחתוך לקוביות, לשים במחבת מעט שמן וכשהשמן חם לשפוך את העגבניות והשום, לערבב היטב, להוסיף את הבזיליקום הקצוץ, ואת כל התבלינים. מערבבים כחצי דקה כדי לפתוח את התבלינים במחבת. אז יש לשפוך את מיכל השמנת ושוב לערבב, להוריד לאש נמוכה ולתת לרוטב להצטמצם ולהסמיך. אפשר לשדרג את הרוטב ולהוסיף קוביות חצילים יחד עם קוביות העגבנייה. יש ליצור גומות על ידי כף ולשבור את הביצים בזהירות, ביצה בכל גומה. עכשיו תפזרו את הגבינה המגורדת מעל כל התבשיל ותכסו את המחבת לדקה וחצי על אש נמוכה (מי שאוהב את הביצים ממש רכות, גם דקה תספיק). חתכו סלט טרי, קחו לחם או חלה לבחירתכם ותתענגו. בתאבון

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

לזניית חצילים ובשר

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת אביבה נצר. לזניה כמו שאכלנו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

עוגת קוקוס, אגוזי לוז ושוקולד לבן

מי לא אוהב את כדורי השוקולד של "רפאלו"? קבלו מתכון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פסטה סלמון – אושר בצלחת

שילוב מנצח של סלמון ופסטה במנה חגיגית ומענגת. אני מכינה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שושני שמרים ואגוזים טעימה בטירוף

מתכון לעוגת שמרים מרהיבה וטעימה עם ניחוח מתוק של סוכר…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת אגוזים ושוקולד בריאה

את המתכון הבא קיבלתי מדודה שלי, מתכון טעים לכל אוהבי…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג' שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

טורטייה מחיטה מלאה עם חביתה, אבוקדו וירקות

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים הרשקוביץ. במתכון הזה יש…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

ספרינג רולס מושלמים מדפי אורז לצד רוטב אסייתי

מחפשים לתקתק ארוחה מרשימה באפס זמן וכלום עבודה? ספרינג רולס…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פילה דג אפוי ברוטב לימון ושום

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת יהודית פרלמן. מנת הדג הזו…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סושי טורטייה לאירוח מושלם

לארח מעולם לא היה פשוט יותר. המגש הזה הוא הפתרון…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שקשוקה איטלקית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.