שקשוקה ירוקה ישר מהשדה

18-02-2025 | ניצן פוגל

החורף הוא הזמן המושלם להתפנק במאכלים חמים ומנחמים, ושקשוקה על בסיס עלי חוביזה טריים היא הדרך המושלמת להתחיל את היום או לסיים אותו. אתמול אחה"צ יצאנו לטיול רגלי ליד הבית ובצידי השביל קלטנו את מרבדי החוביזה שרק מחכה שיקטפו אותה. חוביזה, היא צמח בר נפוץ בארץ ישראל הנחשבת כסופר פוד בזכות הערכים התזונתיים שלה. היא עשירה מאוד בוויטמין A ובברזל, ויש בה סיבים תזונתיים שחשובים לבריאות מערכת העיכול, וגם חומצה פולית. תקופת הפריחה שלו בחודשי ינואר-מרץ. ניתן לשלב אותה באינספור מתכונים כתחליף לירק (טעמה מזכיר מאוד תרד) וכך מתקבלת מנה טעימה, צבעונית ובריאה במיוחד.

מצרכים

  • 2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 מיכל שמנת לבישול 250 מ"ל
  • 1/2 כפית מחית כמהין (המלצה – לא חובה)
  • 1 כף אבקת מרק עוף פרווה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כוסות עלי חוביזה טריים, שטופים וקצוצים גס
  • 4 ביצים
  • שמן זית לטיגון
  • מי שאוהב שקשוקה אדומה פרווה – ניתן להחליף את השמנת בקופסת שימורים קטנה (300 מ"ל) של עגבניות מרוסקות או טריות.

אופן הכנה

במחבת גדולה, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות.

מוסיפים את עלי החוביזה הקצוצים למחבת, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהחוביזה מתרככת.

לאחר שהבצל והחוביזה מוכנים, שמים אותם במעבד מזון, מוסיפים את השמנת וטוחנים הכל. כשהבלילה מוכנה ואחידה, שופכים אותה חזרה למחבת, מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 5 דקות. יוצרים כמה חורים ברוטב עם כף, ושוברים לתוך כל חור ביצה ומפזרים מעט מלח מעל כל ביצה. מכסים את המחבת ומבשלים על להבה נמוכה עד שהחלבון מתייצב אך החלמון נשאר רך (כ-3-6 דקות). עם מחבת מכוסה (אם אין מכסה למחבת ניתן לכסות עם רדיד אלומיניום). אם אוהבים ביצים ממש רכות בשקשוקה, יש לבשל את הביצים מכוסות ל-3 דקות בלבד.

מגישים את השקשוקה החמה עם חלה טרייה או לחם פריך. הרוטב של השקשוקה גם מתאים כרוטב פסטה – תנסו מבטיחה שלא תתאכזבו.

ולכל מי שלא יודע איך נראים עלי החובזה, להלן תמונה:

    ————

    למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

    הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

    לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

    תוכן ששייך למאמר:

    שתפו

    פרסם תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


    אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

    תגובות נוספות (2)

    מאמרים מעניינים נוספים

    קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

    אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    קובה כורדי מסורתי

    רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    ברקוּק

    "ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

    הבלוג של סיון בולגריו בלוג

    למאמר המלא

    ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

    חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

    הבלוג של מתג במטבח

    למאמר המלא

    תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

    לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    שקשוקה ירוקה לוהטת

    השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    קציצות בשר ירקרקות

    מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    מרק כתום בריא

    בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

    חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

    הבלוג של מתג במטבח

    למאמר המלא

    מרק קובה סלק אדום, מהיר

    אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    קישואים ממולאים של בית

    אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    עוגיות חמאה של סבתא

    זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא
    עגלת קניות
    0

    אין מוצרים בסל הקניות.

    למעלה
    חזרה
    נגישות
    שליחת הודעה
    צור קשר
    שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
    שלום!
    קראתי את הדף - שקשוקה ירוקה ישר מהשדה - באתר מתג
    זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
    אנא צרו איתי קשר.
    תודה.