תבשיל בקר מתקתק וחגיגי

31-01-2025 | ניצן פוגל

תבשיל בשר עם בצל ובטטה שמתבשל שעות בתנור ומקבל טעמים עמוקים וצבע מטריף בזכות הרוטב המושלם שלו של הדבש, צ`ילי והסילאן. זו מנה מרשימה, חגיגית וטעימה בטירוף לאירוח בשרי או לערב שבת, מומלץ להגיש אותה לצד אורז לבן עם שקדים.

מצרכים

2 ק"ג בשר שריר, חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
כף שטוחה כורכום
כף שטוחה כמון
4 עלי דפנה
פלפל אנגלי (כמה גרגירים)
6 שיני שום, קצוצות
הירקות
2 בצלים בינוניים – 2 יחידות בינוניות
1 בטטה בינונית – חתוכה לקוביות
פול ירוק – 1/2 אריזת ניילון – סה"כ (400 גרם)
הרוטב
1/3 כוס רוטב צ`ילי מתוק
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס דבש
חופן כוסברה
כף שטוחה מלח
כף שטוחה פלפל שחור
2 כפות שטוחות פפריקה

כוס מים רותחים – 250 מ"ל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות. מעבירים את קוביות הבשר לתבנית עם מכסה או לסיר שמתאים לתנור. ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר.

מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת גדולה. כשהבצל נעשה שקוף ממליחים ומוסיפים פלפל שחור. מוסיפים את השום ואת שאר התבלינים וממשיכים לטגן מעט, בזהירות שהשום לא יישרף. מוסיפים את התערובת לתבנית עם הבשר ומערבבים. להוסיף את הבטטה והפול, מוסיפים את המים הרותחים המתובלים ומערבבים. מכניסים לתנור. צולים את הבשר שעתיים בתנור, ואז הופכים את הנתחים וממשיכים לצלות שעתיים נוספות. אחרי 4 שעות מסירים את המכסה, מעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות ומניחים לבשר להשחים (כחצי שעה, תלוי בתנור). במהלך ההשחמה רצוי להרטיב את הבשר עם הרוטב. כשהנתחים שחומים – המנה מוכנה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - תבשיל בקר מתקתק וחגיגי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.