מצרכים
בצל בינוני קצוץ
400-500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
גמבה קטנה חתוכה גס
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות (מי שאוהב תפוחי אדמה ניתן להמיר את הבטטה ל-2 יחידות בינוניות של תפוחי אדמה)
2 גזרים קלופים (בינוניים-גדולים) חתוכים לעיגולים
1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים
1 קישוא בינוני חתוך לחצאי טבעות
חצי כוס מים
תיבול: שליש כפית כורכום, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית ורבע מלח, חצי כפית פטרוזיליה מיובשת, מעט פלפל שחור
אופן הכנה
מחממים סיר גדול (אש בינונית) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות. מוסיפים גמבה, בטטה, קישוא, כרובית וגזר ומתבלים בכורכום, פפריקה, תבלין פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור. (תטעמו ותראו אם חסר לכם תיבול)
מוזגים חצי כוס מים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהירקות נעשים רכים. יש לערבב את התבשיל כל 10 דקות ולוודא שהוא אינו מתייבש. במידה וכן – יש להוסיף מים לפי הצורך. מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
פרסם תגובה