תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

19-11-2025 | ניצן פוגל

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או מה מזג האויר, האוכל הזה תמיד מתאים. הפעם המנה פיקנטית למי שאוהב, מפנקת ומשביעה, בדיוק מה שאנחנו מחפשים בארוחה. מלאה בטעמים ומעוררת את כל החושים. המנה הזו מתאימה לטבעוניים וצמחוניים, אך בקלות ניתן להחליף את הטופו בקוביות פילה עוף או דג לטעמכם. 

מצרכים


300 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ

*להשריית הטופו: 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור

בצל בינוני קצוץ

קישוא בינוני קלוף חתוך לחצאי עיגולים

בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות

2 שיני שום פרוסות

כוס אפונה משקית קפואה

כוס פרחי ברוקולי משקית קפואה

כוס עלי כוסברה טריים קצוצים

קרם קוקוס

רוטב:

חצי כוס קרם קוקוס

חצי כוס מים

4 כפות רוטב סויה

1 כף מחית (ממרח) קארי ירוק

רבע כפית כורכום

רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן ההכנה


-מערבבים את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). מטגנים את קוביות הטופו כדקה מכל צד ומעבירים לצלחת.

-מנקים את המחבת, מחממים 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקישוא, הבטטה, הברוקולי והשום ומבשלים עם מכסה במשך 7-10 דקות, עד לריכוך.

-מוסיפים את האפונה ומערבבים כדקה. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.

מוסיפים את קוביות הטופו ואת הרוטב. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים 1-2 דקות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

הצעת הגשה: המנה הולכת נפלא עם אורז פרסי לבן, לוקחים קערית מרק, שמים 3 כפות אורז ומעל מצקת מהתבשיל. בתאבון ובהצלחה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.