תחתיות ארטישוק ובקר בטעם לימוני

23-09-2024 | מילכה דיין

המתכון הזה הוא להיט אצלנו כל השנה. השילוב בין רוטב הלימון העשיר והיפהפה, המעניק לו ניחוח וצבע ירקרק מדהים, לקציצת הבשר וארטישוק יוצר מעדן. עכשיו זו עונת הארטישוקים, אל תפספסו להכין את המתנה עם תחתיות ארטישוק טרי.

החומרים הדרושים

לרוטב:

1 בצל גדול קצוץ דק

5 שיני שום פרוסות לפרוסות

1 כף שמן זית

5 גבעולי סלרי על עליו

1 חב׳ סלק עלים (מנגולד) שטוף היטב.

יש להפריד את העלים מהגבעולים, להוציא את הסיבים מהגבעולים ולקצוץ את העלים.

5 קישואים חתוכים או פרוסים לפרוסות.

2 קולורבי שטוף, מקולף וחתוך לקוביות.

1 כפית שטוחה כורכום

1/3 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור גרוס דק

2 עלי לימונית קשורה לקשר.

(מומלץ: מוסיף גוון ירקרק, ריח משכר וטעם לימוני מבושם-אך לא חובה)

1 מיץ מלימון צהוב טרי ומלא מיץ

1/2 כפית שטוחה מלח לימון

1 כפית שטוחה סוכר( למיתון החמיצות).

לתחתיות הארטישוק:

1/2 בצל לבן קצוץ דק

12 תחתיות ארטישוק טרי או 2 שקיות תחתיות ארטישוק בטמפ׳ החדר. (ניתן למצוא בכל סופר)

1/2 ק״ג בשר טחון לקציצות (מעט שומן)

תבלינים: קורט מלח, קורט פלפל שחור, כפית חומץ- לשים וממלאים את התחתיות.


אופן ההכנה:

בסיר עם שמן זית מטגנים בצל, עד להזהבה.

מוסיפים את השום, הקישואים, עלי הסלק הירוק, הקולורבי, הסלרי ומערבבים.

מוסיפים את התבלינים, מיץ הלימון ומכסים במי ברז לבישול קצר ראשוני.

מוסיפים עוד מי ברז עד למחצית הסיר ועד לרתיחה וטועמים את מידת החמיצות.

מכניסים את תחתיות הארטישוק לרוטב המבעבע… לרבע שעה ואז להנמיך את האש לעוד עשרים דקות.

(יש להפשיר שעה לפני ולהפריד בין התחתיות)

מנמיכים את האש ומבשלים עשרים דקות עד שלושים דקות…

מוזגים ומתענגים😋

מכינים אורז לבן וסלט ירקות

ו…תתחילו לקצור את הפירות והמחמאות.

(ניתן להכין את המתכון , גם עם קולורבי, חתוך לרוחבו, קצת לחפור במרכזו, להוסיף את המילוי לרוטב… ולהנות).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - תחתיות ארטישוק ובקר בטעם לימוני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.