תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור)

13-05-2025 | ניצן פוגל

תפוח אדמה בל"ג בעומר הוא הקלאסיקה של המדורה – ריח של ילדות, חברים וצחוק מתגלגל בחושך. גם בלי מדורה, אפשר לשמור על הרוח עם גרסה אפויה בתנור קראנצ'ית מבחוץ, רכה מבפנים, ועם רטבים שווים בצד. מתכון מושלם לאווירת חג, בלי עשן בעיניים. תוספת מושלמת לכל ימות השנה.

מצרכים

4 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מזן אדום או דזירה)
שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה

חממו תנור ל-200 מעלות. שטפו היטב את תפוחי האדמה (לא לקלף!) ונגבו.
ניקבו כל תפוח אדמה עם מזלג בכמה מקומות.
עסו כל תפוח אדמה במעט שמן זית ופזרו מעל מלח גס.
עטפו כל תפוח אדמה בנייר אפייה ואחר כך בנייר אלומיניום.
אפו בתנור כשעה-שעה ורבע, עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.

הכנת רטבים לצד המנה

רוטב שמנת חמוצה וירוקים:
200 מ"ל שמנת חמוצה / יוגורט יוני
חופן עירית קצוצה
חצי שן שום כתושה
מלח ופלפל

טחינה לימונית:
3 כפות טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מים לפי הצורך לדילול
מלח

רוטב חמאת שום (לגרסה מושחתת):
2 כפות חמאה מומסת
שן שום כתושה
מעט פטרוזיליה קצוצה

כל רוטב שתבחרו להכין, פשוט מערבבים את כל המצרכים יחד לתערובת אחידה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, צמחוני, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - תפוח אדמה בסגנון מדורה (בתנור) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.