מצרכים
300 גרם פרי (אפרסק/ אננס/ פטל/ פירות הדר/ אבטיח – אפשר להתפרע עם הדימיון.)
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לסיר קטן. מרתיחים עד שהפרי מתפרק והסוכר נמס וכל התערובת קיבלה את הצבע של הפרי.
מרתיחים על אש קטנה עד שנראה שיוצא סירופ. מסננים את הסירופ משאריות הפרי (הן מסוכרות וטעימות!).
שומרים את הסירופ בצנצנת זכוכית. (יש לשמור במקרר. אחרת זה מתקלקל יחסית מהר)
משתמשים כמו בויטמינצ'יק. סירופ לפי כמות המתיקות שרוצים, ואז מוסיפים מים או סודה.
טיפ נוסף לשמור על טריות התרכיז – ניתן לשפוך לתבנית קרח את התרכיז ולהקפיא. לאחר ההקפאה למזוג כוס מים או סודה ופשוט לשים קוביית קרח מתרכיז מתקתק.
זהו!!
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה