עוגת גבינה אוראו

10-08-2023 | ירון צחר

מתכון עוגת אוראו מעוגיות אוראו קראנצ'יות בשילוב שוקולד חלב ולבן!! שילוב היסטרי שתמיד כיף לאכול!

מצרכים:
לתחתית:
125 גרם חמאה
50 גרם קמח תופח
2 כפות קקאו
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב

הכנת מילית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוסות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות חלב
1 כפית תמצית ווניל
1 שקית אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים
8 עוגיות אוריאו קצוצים דק

לקצפת
1 כוס שמנת קרה
1 כף סוכר
1 כפית תמצית ווניל

לקישוט:
7 עוגיות אוריאו
פתיתי שוקולד מריר
50 גרם שוקולד מגורר
מעט שוקולד מקופלת לבן וגרוס

אופן ההכנה:
לתחתית:
מוסיפים את מצרכי העוגה לקערה גדולה ומערבבים, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצית, שדפנותיה ותחתיתה מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 35-40 דקות או עד שקיסם שננעץ למרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.

הכנת המילית:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר, אינסטנט פודינג, החלב ותמצית הוניל, ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם מעט סמיך, אך לא יציב כמו קצפת. מוסיפים לקערה את הגבינות, וממשיכים לערבל עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לקערה את עוגיות האוראו המרוסקים ומערבבים, עד שהם נטמעים בבלילת הגבינה. מוסיפים את אבקת הג'לטין לקערית. מוסיפים 2 כפות מים. מערבבים היטב ומניחים בצד במשך כ- 10 דקות, עד שהגרגירים סופגים את המים. מכניסים את הקערית למיקרו, ומחממים במשך כ- 20 שניות. יוצקים את הג'לטין לתוך מילית הגבינה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה. יוצקים את מילית הגבינה לתבנית מעל לתחתית, ומכניסים את התבנית למקרר למשך הלילה, עד שהמילית מתייצבת.

לשושנות הקצפת:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר, תמצית הווניל, אינסטנט פודינג, והחלב, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הקרם לשקית הזלפה עם צנתר משונן ועבה ויוצרים שושני קרם סביב פאת פני העוגה.
לקישוט:
מפזרים מעל השושנים פתיתי שוקולד מריר. מניחים עוגיית אוריאו בין 2 שושני קרם. מפזרים במרכז העוגה את השוקולד המגורר ופתיתי שוקולד מקופלת לבן וגרוס גס.
משאירים במקרר עד להגשת העוגה.

בתיאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה אוראו - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.