עוגת שוקולד ואגוזים עם ענני קרם וניל

01-03-2024 | ירון צחר

 

יש עוגות שאי אפשר לסרב להן, אתם הולכים להתאהב מעל הראש בעוגה הבאה, קבלו מתכון לעוגת שוקולד מושלמת, המקבלת רכות מופלאה עם מרקם ענני, יש לקחת בחשבון שההכנה שלה אמנם ארוכה אבל התוצאה הסופית כל כך שווה את זה מבחינת טעם ומרקם שפשוט לא תצטערו.

המצרכים לתבנית אינגליש קייק:

לבצק:
1 כוסות קמח, מנופה
1 כפית אבקת אפייה, מנופה
75 גרם חמאה
2 חלמונים גדולים
1/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל
1 כפית רום

לציפוי הבצק:
½ כוס ריבת משמש או אחרת (פטל, תות שזיפים)
1/2 כוס שוקולד, מגורר
חופן חמוציות
1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים וקצוצים

לעיטור ענני קרם וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1/2 קופסת אינסטנט פודינג וניל
2 טיפות תמצית וניל משובחת
סוכריות שוקולד קטנות לעיטור
מספר גלילוני שוקולד (לא חובה)

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים את כל מצרכי הבצק למיקסר עם וו לישה, ומערבלים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד וחלק.
מרפדים את תחתית התבנית בבצק ודוקרים אותו עם מזלג. מורחים שכבת ריבה דקה מעל הבצק. מפזרים מעל הריבה את פתיתי השוקולד המגורר, מעל מפזרים את אגוזי הלוז הקצוצים והחמוציות.

הכנת קרם הווניל:
מוסיפים ל קערת מיקסר את מצרכי הקרם, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב. מאחסנים את הקרם במקרר.

האפייה:
מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, ואופים במשלך 40 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לה להצטנן לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגה בתבנית. ומניחים על כלי ההגשה.

עיטור העוגה:
מוסיפים את הקרם לשק הזלפה בעל צנתר משונן. יוצרים שושני קרם וניל על פני העוגה. מפזרים על פני ענני קרם הווניל את סוכריות השוקולד הדקיקות. מפזרים מס' גלילוני שוקולד מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שוקולד ואגוזים עם ענני קרם וניל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.