עוגת שוקולד ואגוזים עם ענני קרם וניל

01-03-2024 | ירון צחר

 

יש עוגות שאי אפשר לסרב להן, אתם הולכים להתאהב מעל הראש בעוגה הבאה, קבלו מתכון לעוגת שוקולד מושלמת, המקבלת רכות מופלאה עם מרקם ענני, יש לקחת בחשבון שההכנה שלה אמנם ארוכה אבל התוצאה הסופית כל כך שווה את זה מבחינת טעם ומרקם שפשוט לא תצטערו.

המצרכים לתבנית אינגליש קייק:

לבצק:
1 כוסות קמח, מנופה
1 כפית אבקת אפייה, מנופה
75 גרם חמאה
2 חלמונים גדולים
1/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל
1 כפית רום

לציפוי הבצק:
½ כוס ריבת משמש או אחרת (פטל, תות שזיפים)
1/2 כוס שוקולד, מגורר
חופן חמוציות
1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים וקצוצים

לעיטור ענני קרם וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1/2 קופסת אינסטנט פודינג וניל
2 טיפות תמצית וניל משובחת
סוכריות שוקולד קטנות לעיטור
מספר גלילוני שוקולד (לא חובה)

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים את כל מצרכי הבצק למיקסר עם וו לישה, ומערבלים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד וחלק.
מרפדים את תחתית התבנית בבצק ודוקרים אותו עם מזלג. מורחים שכבת ריבה דקה מעל הבצק. מפזרים מעל הריבה את פתיתי השוקולד המגורר, מעל מפזרים את אגוזי הלוז הקצוצים והחמוציות.

הכנת קרם הווניל:
מוסיפים ל קערת מיקסר את מצרכי הקרם, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב. מאחסנים את הקרם במקרר.

האפייה:
מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות, ואופים במשלך 40 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים לה להצטנן לטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגה בתבנית. ומניחים על כלי ההגשה.

עיטור העוגה:
מוסיפים את הקרם לשק הזלפה בעל צנתר משונן. יוצרים שושני קרם וניל על פני העוגה. מפזרים על פני ענני קרם הווניל את סוכריות השוקולד הדקיקות. מפזרים מס' גלילוני שוקולד מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שוקולד ואגוזים עם ענני קרם וניל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.