קרקרים, שקשה להפסיק לנשנש

22-08-2023 | מילכה דיין

( הפעם בגרסת הבצק המרודד דק דק …)

החומרים הדרושים: לשתי תבניות גדולות לתנור

2 כוסות קמח כוסמין מלא

1 כוס קמח כוסמין לבן

1 כוס קוואקר

1/2 אבקת אפיה

1/3 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

1/2 כוס זרעי פשתן טחונים ( לא חובה)

1 כוס מיים חמימים

לתוספת לעיסה לפי הטעם:

סומסום/צ׳יה/כפית שטוחה שום גבישי או כף שבבי בצל/כף פסטו/טפנד זיתים, גרעיני חמניות/

גרעיני דלעת …

-ללוש את התערובת לבצק אחיד ולהניח במקרר עטוף בניילון נצמד, למנוחה לחצי שעה.

-לחלק לשני גושים

לרסס או להבריש שמן זית על נייר אפיה, להניח את העיסה ולשטח ביד על פני התבנית או בעזרת מערוך ונייר אפיה מעל.

-לחרוץ חריצים, בעזרת גלגלת פיצה.

להכניס לתנור , שחומם מראש לטמפ׳ של 170 מעלות עד להזהבה.

להוציא, לחרוץ שוב חריצים ולהכניס לעוד כמה דקות לטמפ של 150 מעלות- להתייבשות.

אם יש צורך, כי העיסה דקה יותר בצדדים- להוציא את מה שאפוי, לרווח בין שורות הקרקרים ולחמם שוב.

(משימה, הדורשת ערנות והיצמדות למטבח – אחרת, מהר מאוד, הקרקרים נשרפים, היות שהם דקיקים ואנחנו רוצים שיהיה קריספיים ופיצוחיים).

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קרקרים, שקשה להפסיק לנשנש - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.