עוגת שוקולד ויוגורט קרה

22-08-2023 | ירון צחר

בימי הקיץ החמים אין כמו עוגה קרה ומרעננת שלא מצריכה אפייה

מצרכים:
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים מרוסקים
80 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

לקרם:
500 גרם יוגורט
300 גרם שמנת מתוקה
תמצית וניל
1 שקית ג'לטין
100 גרם סוכר
לקישוט: קליפות תפוז מסוכרים (לא חובה)

למוס שוקולד:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה קרה מאוד (להקצפה)
20 גרם (2 כפות) אינסטנט פודינג וניל

לדובדבנים:
דובדבנים מגולענים וסירופ דובדבנים (מצנצנת)
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים

אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
לרסק את הביסקוויטים בעזרת מעבד מזון ידני, עד קבלת מרקם של אבקת ביסקוויטים. לערבב את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת, עד שהחמאה מצפה את גרגירי הביסקוויטים.
להעביר את תערובת הביסקוויטים לתבנית אפייה, ולהדק את התערובת לתחתית ולחלק התחתון של התבנית. להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ולאפות במשך 10 דקות.

מוס שוקולד:
מוסיפים את השמנת המתוקה לסיר קטן ומחממים עד לסף רתיחה. מוסיפים לסיר את
השוקולד הגרוס לקוביות, ומערבבים, עד שהשוקולד נמס ומתקבל מרקם אחיד וחלק.
מצננים את תערובת השוקולד לטמפרטורת החדר.
במקביל, מקציפים גביע שמנת מתוקה, ואינסטנט פודינג שוקולד, עד קבלת קצפת יציבה. מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד לקערה המכילה את קרם השוקולד, ומקפלים בעדינות, עד שמתקבל מוס שוקולד בעל מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את המוס על גבי קלתית העוגה האפויה, ומיישרים את המוס.
מכניסים את התבנית לתא ההקפאה, ומקפיאים את העוגה במשך הלילה.

הכנת קרם יוגורט:
מוסיפים את הג'לטין ומים קרים לקערית, ומשרים במשך 10 דקות.
במקביל, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והווניל, עד קבלת מרקם של יוגורט. מוסיפים לקערת המיקסר את היוגורט ומקציפים במהירות נמוכה – בינונית, עד שמתקבל מרקם אחיד ומעט סמיך.
מחממים את הג'לטין במיקרוגל במשך 20 שניות. מערבבים את הג'לטין עם כפית. יוצקים את הג'לטין לתערובת קרם היוגורט, תוך ערבוב מתמיד, עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
יוצקים את הקרם על מוס השוקולד, ולהעביר למקרר למשך 3 שעות לפחות .

הכנת שכבת הדובדבנים:
מוסיפים את הדובדבנים והסירופ לסיר קטן ומחממים. מוסיפים את הקורנפלור והמים לקערית, ומערבבים עד להמסת הקורנפלור וקבלת בלילה חלקה ודלילה. יוצקים את בלילת הקורנפלור לסיר עם הדובדבנים, ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד ששהסירופ הופך לסמיך. מצננים את תערובת הדובדבנים לטמפרטורת החדר. יוצקים את תערובת הדובדבנים על פני קרם היוגורט, ומכניסים למקרר למשך כ- 4 שעות נוספות.
בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שוקולד ויוגורט קרה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.