פסטרמה ביתית – בקלי קלות

28-02-2025 | מילכה דיין

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה בסופר. כולנו הזדעזענו מאופן ההכנה ו״מיטב״ המרכיבים… אבל נכון, שלא תתנגדו לפסטרמה ביתית, פשוטה להכנה, טעימה ומתובלת על הצלחת לארוחת צהריים? או בתוך כריך עם לחם טעים, עלי חסה, חרדל, מיונז ועגבניה?  אז קדימה… הדרך קצרה לפסטרמה טעימה ומתובלת-וממש בריאה ומשתלמת.

ב ה צ ל ח ה!👍😋

החומרים הדרושים:

נתח חזה הודו נקבה (בערך קילו)

למשרה:

2 כוסות מים קרים

כפית שטוחה מלח

כפית סויה

כף סילאן

פפריקה מתוקה

שתי שיני שום כתושות

כפית חומץ

למרינדה למשיחה על הנתח:

3-5 כפות שמן זית

1 כפית דבש

1 כך חרדל ( דיז’ון גרגרים או חלק)

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

אפשר להוסיף תבלינים ורטבים לטעמכם.

אופן ההכנה:

משרים את נתח ההודו במשרה למשך 24 שעות והופכים, כל כמה שעות.

כעבור יום, לנגב את הנתח.

למשוח אותו מכל צדדיו וקפליו במרינדה.

להניח את הנתח על הרשת של התנור ובתחתית התנור להניח מגש עם שתי כוסות מים.

לחמם תנור לטמפ׳ של 200 מעלות לעשרים דקות, עד להשחמה קלה.

להנמיך לטמפ׳ של 160 לאפיה של 40 דקות נוספות. להרטיב את הנתח במרינדה שנשארה.

להוציא את הנתח לעשרים דקות להתקררות והתייצבות.

עדיף לפרוס רק לאחר צינון במקרר מספר שעות.

בתאבון…

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פסטרמה ביתית – בקלי קלות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.