עוגת ריבה וקצף

31-08-2023 | ירון צחר

העוגה פשוטה לא מתחכמת, נימוחה, מתוקה וכל כך מנחמת.

מצרכים:

צנצנת ריבת דובדבנים

לבצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה
קורט מלח
½ כוס סוכר
4 חלמונים
גרידה מלימון אחד

לקצף:
4 חלבונים
½ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר את הקמח המלח הסוכר ואבקת האפיה,
החלמונים, גרידת הלימון והחמאה ומערבלים עם וו גיטרה עד קבלת בצק.
מעבירים את הבצק לתבנית אפיה מלבנית בגודל 20 X15 ס"מ שדפנותיה משומנות
משטחים את הבצק היטב בתחתית התבנית בעובי שווה, ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.

הכנת הקצף:
מוסיפים לקערת מיקסר את החלבונים והמלח ומערבלים במשך 2 דקות. מזליפים לקערה את הסוכר באופן איטי, עד לקבלת קצף אחיד ומבריק. מוסיפים לקערה את הקוקוס, וממקפלים את התערובת בעזרת מרית בעדינות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים מעליו שכבה נדיבה של ריבת דובדבנים (או כל ריבה שתחפצו). מעל שכבת הריבה מוסיפים שכבה אחת של הקצף.
משטחים יפה את שכבת הקצף, ומכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 189 מעלות. מניחים את התבנית בחצי התחתון של התנור, ואופים במשך 40 דקות , או עד שהעוגה מקבלת גוון מעט זהוב.
מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפרטורת החדר. חותכים את העוגה לחיתוכיות.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת ריבה וקצף - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.