סלמון בטריאקי ושום במחבת

01-09-2025 | מילכה דיין

 

לפעמים, כשממש מתחשק אוכל טעים, קליל ובריא, בהכנה קצרה ולא מטריחה ולא כל-כך בא לצאת ולחפש מסעדה-זו המנה!

הסלמון אצלנו, רגיל לשחות לו כמה שעות במיץ תפוזים ולהיכנס שתוי לתנור, לקראת ארוחת שבת.

הפעם בגרסה האסייתית (הנדושה מעט אפילו):

חתיכות הסלמון הושרו במרינדה של טריאקי וסויה ושום ועברו ישירות לצלייה על מחבת לוחשת.

בתוספת שעועית ירוקה וסלט ירוק-והרי לכם ארוחה לתפארת, באמת מנה נהדרת.

כוס יין לבן דרוך מצונן 

ותוך מספר דקות האוכל מוכן,

מוגש לשולחן

מממ… מריח מצויין👍

ב ת א ב ו ן😋

החומרים הדרושים:

דג סלמון (טרי או קפוא) נקי ושטוף

ניתן להשרות שעה במיץ תפוזים או מעט לימון עם מיים,כדי להפחית בריח הדג.שופכים את המיץ).

1 כפית שמן זית

1 כף סויה ( עדיף מופחת נתרן-קיקומן)

2-3 כפות טריאקי

1 כף רוטב צ׳ילי מתוק

לפיזור-עלי כוסברה חתוכים

אופן ההכנה:

-מכניסים את חתיכות הדג לקערה או קופסא ומוסיפים את הטריאקי, הסויה והשום (אפשר גם

שום גבישי).

-יוצקים למחבת יציקה כבדה את שמן הזית.

-מחכים, שהמחבת תהיה לוהטת ומניחים עליה את חתיכות הסלמון.

-צורבים עד להשחמה קלה, מספר דקות בצד אחד

והופכים לצידו השני.

-מוסיפים רוטב צ׳ילי מתוק- חריף לפי טעמכם.

– לפני ההגשה,מפזרים עלי כוסברה מעל…

וסומסום.(מותר ואפשר פטרוזילה/בצל ירוק/ כרפס)

תהנו😋

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלמון בטריאקי ושום במחבת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.