מצרכים לבלילה:
2 כפות גדושות טחינה גולמית
1 ביצה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
4 כפות מים
תהליך ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הגלם עד שמתקבלת בלילה נוזלית (אבל סמיכה).
לוקחים צלחת זכוכית קטנה – של מנה ראשונה (למי שאין אפשר גם צלחת אחרת), משמנים אותה בתרסיס שמן, ומוזגים בעזרת כף את הבלילה על הצלחת עד שתמלא את הצלחת עצמה.
שמים את הצלחת במיקרו ומפעילים ל- 2 דקות.
לאחר מכן הפיתה מוכנה, מחלצים אותה בעדינות עם מזלג או כף,
זהירות כשאתם מוציאים את הצלחת מהמיקרו כי היא רותחת.
אם רוצים פיתה עבה יותר, ניתן לשים בקערה במקום בצלחת שטוחה ואז ניתן למלא את הפיתה כמו כריך.
עכשיו תנו לדמיון שלכם לעבוד, אפשר לעשות מהפיתה טוסט מפנק עם גבינות, טונה – כל מה שצריך זה לחמם טוסטר משולשים, לקפל את הפיתה לחצי, ולשים בטוסטר.
ניתן גם לעשות פיצה אישית שהבסיס של הפיצה זו הפיתה ועליה מורחים רוטב עגבניות ותוספות לפי טעמכם האישי.
המנה משביעה מאוד, והבלילה מספיקה ל- 3 פיתות קטנות.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה