קציצות הכרשה של דודה ברטה

23-09-2024 | מילכה דיין

ארוחת ערב חג אצל דודה ברטה האהובה. על הגז מונחים חמישה סירים מבריקים עם תבשילים מהבילים, וריחות של דגים ותבלינים נישאים באוויר.

אז היא מגיעה לשולחן ובידה שתי צלחות עם הר של קציצות ירקרקות, ריחניות: קציצות הסלק הירוק וקציצות הכרשה הנימוחות וזה לנו האות, שברטה תשב עכשיו איתנו לשתי דקות,
בזמן שכולנו נוגסים ומתמוגגים מהקציצות המדהימות, של ידיה המופלאות.

המצרכים הדרושים ל-25 קציצות:

2 כרשות – לנקות ולחתוך, גם את העלים

לאדות עם מעט מים במיקרו עד שיתרכך

1 תפו״א מבושל (אפשר עם הכרשה)

1 בצל לבן קצוץ

1/2 כוס קוואקר או סובין או קמח כלשהו

2 ביצים (אפשר להמיר בטחינה גולמית)

1/2 כוס קמח מצה או קמח שקדים

3 שיני שום קצוצות

עלים: כרפס, פטרוזיליה, סלק עלים

מלח, פלפל שחור, כורכום,

1/4 כוס שמן זית

לציפוי פאנקו, שומשום או אפילו קוסקוס

לקציצות יותר אווריריות, ניתן לגרד

1 קישוא גדול ולסחוט את הנוזלים ולהוסיף לתערובת.

אפשר לטגן במחבת ואפשר לאפות בתנור, רצוי להבריש או להתיז שמן על נייר האפיה ואז להניח את הקציצות.

הערה: ניתן לעשות קציצות סלק עלים באותה הצורה.

אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים למעבד מזון למספר לחיצות עד לקבלת תערובת אחידה. רצוי לערבב פעמיים מלמטה כלפי מעלה.

ליצור קציצות שטוחות, לקמח בפנקו

ולטגן או לאפות.

והעיקר להנות לייחל ולקוות

לשנים בריאות ושמחות

חג שמח

ושנה טובה🍷

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (8)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות הכרשה של דודה ברטה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.