מאפה בצק עלים ממולא בשר בקר וחצילים עם רוטב פטריות

31-10-2024 | ירון צחר

בימים כאלה, כולנו מחפשים אוכל מנחם ושעדיין יהיה יחסית קל להכנה. תנסו את הבורקס הביתי הזה, כמובן שניתן להכין את מילוי הבורקס בדרך אחרת, כל אחד והטעם שלו, אני עדיין מבטיח שלא תתאכזבו.

מצרכים:
1 חבילת בצק עלים מופשר

למילוי הבשר
1 בצל קצוץ
1/4 כוס מים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
25 גר' צנוברים קלויים
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

להכנת החציל:
1 חציל קלוף וחתוך לאצבעות
קורט עלי תימין
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית

לרוטב פטריות
1 גמבה אדומה קצוצה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתוש
3 כפות א. מרק פטריות
3 כוסות מים
1 סלסילת שמפיניון פרוסים
קורט מלח ופלפל שחור

לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום

הוראות הכנה:

הכנת החצילים:
מניחים את אצבעות החצילים בתבנית אפייה, המרופדת בנייר אפייה. יוצקים על אצבעות החצילים מעט שמן זית. מתבלים בתימין, מלח, ופלפל שחור גרוס. מערבבים ומפזרים את האצבעות המתובלות על התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים את החצילים עד שהאצבעות מקבלות גוון זהוב. מוציאים את התבנית מתנור האפייה.

הכנת מילית הבשר:
להוסיף את הבצל למחבת רחבה וגדולה המכילה מעט שמן חם. לטגן את הבצל הקצוץ עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף למחבת את הבשר ולפורר עם מזלג עד לקבלת מרקם מפורר.
לתבל בפפריקה, מלח, פלפל. להוסיף את הצנוברים הקלויים, לערבב היטב ולבשל במשך כ-10 דקות. להוסיף למחבת את עלי הפטרוזיליה הקצוצים. להוריד את המחבת מהכיריים. מוסיפים את אצבעות החצילים האפויים ומערבבים.

הרכבת המאפה:
מפשירים את בצק העלים. פורסים אותו על משטח עבודה. מקצים ממנו ריבוע בגודל 6X6 ס"מ ומניחים בצד את הריבוע.
מפזרים מרכז ולאורך הבצק את מילית הבשר והחצילים. עם סכין חדה ניצור משני צידי המילוי רצועות דקות של בצק היוצאים מהמרכז החוצה.
לסגור את הרצועות מעל למילוי בצורת X ימין, שמאל. יש לסגור בעדינות, ולשים לב שהבצק לא ייקרע. לסגור את קצוות המאפה לקבלת צורה של טבעת. להעביר בעדינות את החישוק שהתקבל לתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה.
עם ריבוע בצק העלים לעטוף על חלקו החיצוני של קערית. (הוא ישמש אותנו כקערית לרוטב הפטריות).
למרוח את חישוק המאפה, ובצק הקערית בביצה טרופה. לפזר שומשום.
להכניס את המאפה והבצק העוטף את הקערית לתנור אפייה שחומם לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, במשך כ- 40 דקות. להוציא את התבנית והקערית עם הבצק מהתנור.
לחלץ את הבצק מהקערית. להניח אותו בחור של החישוק

הכנת רוטב הפטריות:
להוסיף לסיר קטן עם מעט שמן חם את הבצל ולטגן עד שהוא הופך לשקוף. להוסיף לסיר את פרוסות הפטריות ולטגן במשך מספר דקות, עד שהפטריות משנות צבע. להוסיף את השום הכתוש ולטגן תוך כדי ערבוב במשך כדקה אחת. להוסיף לסיר את אבקת המרק, ולערבב. לצקת מים רותחים ואבקת ולבחוש היטב עד שמתקבל מרקם חלק של רוטב ללא.
לתבל במלח ופלפל שחור. להביא לרתיחה, ולבשל עד לקבלת רוטב סמיך. להוריד את הסיר מהכיריים.
למלא את הקערית ברוטב פטריות ולהגיש חם…
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה בצק עלים ממולא בשר בקר וחצילים עם רוטב פטריות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.