עוגת תפוזים ביתית ואוורירית

03-02-2025 | ניצן פוגל

העוגה הביתית שמככבת אצלי כל השנה, בסופי שבוע וגם מתאימה לימי חול. עוגה מנחמת וגבוהה שהולכת עם כוס תה או קפה ותגרוף מלא מחמאות.

מצרכים


4 ביצים גודל L (או 6 ביצים גודל M)

1.5 כוס סוכר לבן

3/4 כוס מיץ תפוזים (סחוט או נקטר לשיקולכם)

1/2 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

2 כוסות קמח רגיל

1 שקית אבקת אפייה

ניתן לגרד בפומפיה גרידת לימון/ תפוז ולערבב בבלילה

לציפוי הגלייז:

200 גרם אבקת סוכר

חצי לימון

הוראות הכנה


יש להפריד את הביצים, להקציף במיקסר על מהירות גבוהה במשך 5 דקות את החלבון עם הסוכר, לאחר מכן להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף את החלמונים, הקמח ושאר המרכיבים.

יש לחמם תנור על 180 מעלות, לשמן תבנית בינונית (מלבנית או עגולה), לשפוך את הבלילה ולהכניס לתנור לחצי שעה (לשים לב מדי פעם שמרכז העוגה נאפה ולא רוטט שמזיזים קצת את התבנית גם אם רואים שהעוגה השחימה ותפחה כלפי מעלה.

אחרי שהעוגה מוכנה והוצאנו אותה מהתנור שתתקרר, מכינים את ציפוי הגלייז הלימוני שנשפוך מעל העוגה. לוקחים קערה קטנה, שופכים את אבקת הסוכר, סוחטים מעט לימון, לשים לב שהמרקם של האבקה נהיה נוזלי אבל סמיך. אם נהיה מיימי מדי, ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר להסמכה. מי שלא אוהב טעם לימוני, ניתן לעשות את אותה הפעולה גם עם מים קרים במקום הלימון.


מי שלא אוהב את הרעיון לציפוי גלייז, ניתן גם רק לפזר אבקת סוכר מעל העוגה.

בהצלחה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת תפוזים ביתית ואוורירית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.