לחמניות זהב ממולאות (חלבי)

01-11-2023 | ירון צחר

מתכון קל שכל אחד יכול להכין בבית והלחמניות תמיד יוצאות מושלמות, מפנקות וטעימות!

מצרכים:

לבצק:
250 מ"ל חלב פושר
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם סוכר
250 גרם קמח
1 ביצה
5 גרם מלח
5 גרם אבקת שום
50 גרם חמאה מומסת
50 גרם בצל ירוק חתוך לטבעות

למילית הגבינה:
30 גרם גבינה צהובה מגוררת
10 גרם שמיר קצוץ דק
1 ביצה
2 בצלים קצוצים דק + מעט שמן לטיגון
קורט מלח

לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערה את החלב הפושר, הסוכר והשמרים היבשים. מערבבים ומשאירים לשמרים להתחיל לתסוס (10 דקות בערך).
מוסיפים לקערה את הקמח, הביצה, המלח, אבקת השום, בצל ירוק וחמאה מומסת, ולשים ביד עד לקבלת בצק. מכסים את פני הקערה עם מגבת ומשאירים לבצק לתפוח במשך 40 דקות.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את מצרכי המילית ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוציאים את הבצק מהקערה, מניחים אותו על משטח עבודה מקומח, ויוצרים ממנו גליל ארוך בעובי של 2.5 ס"מ.

המשך הכנת הלחמניות:
פורסים את גליל הבצק לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מרדדים כל פרוסת בצק לעלה בעובי של 3. מ"מ.
מורחים כף מילית על עלה הבצק, ומקפלים את העלה והמילים לרולדה קטנה. מניחים את הרולדה הקטנה בתבנית אפייה, בקוטר של 24 ס"מ. כך ממשיכים עם שאר פרוסות הבצק, עד שתחתית התבנית מלאה ברולדות בצק קטנות. מכסים את פני התבנית במגבת ומשאירים לבצק לתפוח במשך 15 דקות.
מורחים את הביצה הטרופה עם מברשת על פני הרולדות. מפזרים מעל פני הרולדות שומשום.


מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות, עד שהלחמניות הממולאות מקבלות גוון זהוב.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות זהב ממולאות (חלבי) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.