לחמניות זהב ממולאות (חלבי)

01-11-2023 | ירון צחר

מתכון קל שכל אחד יכול להכין בבית והלחמניות תמיד יוצאות מושלמות, מפנקות וטעימות!

מצרכים:

לבצק:
250 מ"ל חלב פושר
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם סוכר
250 גרם קמח
1 ביצה
5 גרם מלח
5 גרם אבקת שום
50 גרם חמאה מומסת
50 גרם בצל ירוק חתוך לטבעות

למילית הגבינה:
30 גרם גבינה צהובה מגוררת
10 גרם שמיר קצוץ דק
1 ביצה
2 בצלים קצוצים דק + מעט שמן לטיגון
קורט מלח

לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערה את החלב הפושר, הסוכר והשמרים היבשים. מערבבים ומשאירים לשמרים להתחיל לתסוס (10 דקות בערך).
מוסיפים לקערה את הקמח, הביצה, המלח, אבקת השום, בצל ירוק וחמאה מומסת, ולשים ביד עד לקבלת בצק. מכסים את פני הקערה עם מגבת ומשאירים לבצק לתפוח במשך 40 דקות.
הכנת מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את מצרכי המילית ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוציאים את הבצק מהקערה, מניחים אותו על משטח עבודה מקומח, ויוצרים ממנו גליל ארוך בעובי של 2.5 ס"מ.

המשך הכנת הלחמניות:
פורסים את גליל הבצק לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. מרדדים כל פרוסת בצק לעלה בעובי של 3. מ"מ.
מורחים כף מילית על עלה הבצק, ומקפלים את העלה והמילים לרולדה קטנה. מניחים את הרולדה הקטנה בתבנית אפייה, בקוטר של 24 ס"מ. כך ממשיכים עם שאר פרוסות הבצק, עד שתחתית התבנית מלאה ברולדות בצק קטנות. מכסים את פני התבנית במגבת ומשאירים לבצק לתפוח במשך 15 דקות.
מורחים את הביצה הטרופה עם מברשת על פני הרולדות. מפזרים מעל פני הרולדות שומשום.


מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות, עד שהלחמניות הממולאות מקבלות גוון זהוב.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות זהב ממולאות (חלבי) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.