בורקס גבינה מדפי אורז

14-11-2023 | ניצן פוגל

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל כאילו הכנתם אותו מבצק עלים אבל הרבה יותר בריא. הבונוס האמיתי הוא שבורקס גבינה מדפי אורז מכיל רק כ-55 קלוריות!

מושלם לארוחת ערב קלילה לצד ביצה קשה וסלט טרי.

רכיבים

12 דפי אורז

מים קרים לטבילת הדפים

מלית גבינה (לערבב בקערית):

חצי חבילת גבינת ‘טוב טעם’ (125 ג’)

חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת (70 ג’)

חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (50 ג’)

מלח ופלפל שחור

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + שומשום ו/או קצח

 

אופן ההכנה

טובלים דף אורז במים קרים במשך כחצי דקה (יש למלא צלחת עמוקה ורחבה במים קרים).

מניחים את הדף על משטח עבודה ומניחים כף שטוחה ממלית הגבינה בצד אחד של העיגול. מקפלים לריבוע (יש לקפל 2-3 קיפולים לצד ואח”כ קיפול עליון ותחתון – ראו בתמונות המתחלפות מתחת למתכון).

מניחים על נייר אפיה משומן כאשר הצד המקופל כלפי מטה.

מברישים את החלק העליון בחלמון ומפזרים שומשום וקצח.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-35 דקות.

טיפים והערות
כדי שמלית הגבינה לא תימס באפיה יש להקפיד על שני דברים:

1. חשוב שהמלית תהיה מוצקה/סמיכה לכן מומלץ להשתמש בגבינת טוב טעם. אם המלית תהיה דלילה או נוזלית היא תימס באפיה. אם נתקעתם בלי גבינת טוב טעם, אפשר להוסיף לתערובת המלית חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת ו -2 כפות גבינה לבנה.

2. אין לטבול את דף האורז במים יותר מידי זמן אחרת הוא יהיה רך מידי. עדיף שהדף יהיה קצת פחות גמיש לקיפול, כך הבורקס ייצא יציב יותר לאחר אפיה.

שיהיה בתאבון ובהצלחה.

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בורקס גבינה מדפי אורז - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.