קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

03-06-2024 | מילכה דיין

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה. לעיתים פיצה מבצק שמרים, שהתפיחה בבוקר לפני שיצאה לעבודה. לעיתים סלט טונה או סלט ביצים עם חלה טרייה וירקות ולעיתים בורקס עם סלק עלים וגבינה מלוחה.

הייתה מייבשת את סלק העלים על עיתון במרפסת ומגרשת את הציפורים שחשבו שהזדמנה להן ארוחת בראנץ׳ בחינם.

הייתה בודקת מידי פעם אם העלים יבשו מספיק ואם לא נכנסו נמלים סקרניות…

בצק העלים קצת ירד מגדולתו בשל מרכיביו ואני מעדיפה את הקיש עם הבצק הפריך, סלק עלים ושלל גבינות.

סלט ירקות – וללקק את האצבעות.

לקלתית:

1 כוס קמח ( לבן/ כוסמין/שקדים)

75 גר חמאה

2 כפות מים קרים

קורט מלח

כף גדושה קוואקר

ללוש יחד עד לקבלת כדור בצק.

לשטח על תבנית משומנת קלילות.

לחורר חורים עם מזלג ולאפות בתנור עד שנעשה אפוי, אך עדיין בהיר. להוציא ולקרר.

למלית:

סלק עלים שטוף, נקי מאדמה וסיבים…

העלים – יש לחתוך לרצועות, הגבעולים נקיים מסיבים, קצוצים דק.

לאדות במחבת עם תרסיס שמן זית , לערבב ולקרר

מלית הגבינות:

1 גבינת סקי

1 קוטג׳

2 ביצים

כף שטוחה קמח לבן/כוסמין/שקדים/קוואקר

2-4 פרוסות גבינה צהובה + גבינה צהובה בעלת טעם מיוחד מגורדת (מנצ׳גו/ גאודה עיזים וכד׳)

1/2 קוביית גבינה מלוחה (חמד) או עיזים כלשהי.

כפית שמן זית

3 שיני שום קצוצות או בצל קטן קצוץ( חי קצוץ או מאודה- כרצונכם).

קורט פלפל שחור טחון

לערבב את כל המרכיבים יחד( במזלג) עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף את סלק העלים .

ניתן לפזר סומסום למעלה.

להכניס לתנור אפיה חם – 175 מעלות, עד שמשחים ונעשה יציב למגע.

לקרר מעט ורק אז לחתוך

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (10)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.