קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

03-06-2024 | מילכה דיין

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה. לעיתים פיצה מבצק שמרים, שהתפיחה בבוקר לפני שיצאה לעבודה. לעיתים סלט טונה או סלט ביצים עם חלה טרייה וירקות ולעיתים בורקס עם סלק עלים וגבינה מלוחה.

הייתה מייבשת את סלק העלים על עיתון במרפסת ומגרשת את הציפורים שחשבו שהזדמנה להן ארוחת בראנץ׳ בחינם.

הייתה בודקת מידי פעם אם העלים יבשו מספיק ואם לא נכנסו נמלים סקרניות…

בצק העלים קצת ירד מגדולתו בשל מרכיביו ואני מעדיפה את הקיש עם הבצק הפריך, סלק עלים ושלל גבינות.

סלט ירקות – וללקק את האצבעות.

לקלתית:

1 כוס קמח ( לבן/ כוסמין/שקדים)

75 גר חמאה

2 כפות מים קרים

קורט מלח

כף גדושה קוואקר

ללוש יחד עד לקבלת כדור בצק.

לשטח על תבנית משומנת קלילות.

לחורר חורים עם מזלג ולאפות בתנור עד שנעשה אפוי, אך עדיין בהיר. להוציא ולקרר.

למלית:

סלק עלים שטוף, נקי מאדמה וסיבים…

העלים – יש לחתוך לרצועות, הגבעולים נקיים מסיבים, קצוצים דק.

לאדות במחבת עם תרסיס שמן זית , לערבב ולקרר

מלית הגבינות:

1 גבינת סקי

1 קוטג׳

2 ביצים

כף שטוחה קמח לבן/כוסמין/שקדים/קוואקר

2-4 פרוסות גבינה צהובה + גבינה צהובה בעלת טעם מיוחד מגורדת (מנצ׳גו/ גאודה עיזים וכד׳)

1/2 קוביית גבינה מלוחה (חמד) או עיזים כלשהי.

כפית שמן זית

3 שיני שום קצוצות או בצל קטן קצוץ( חי קצוץ או מאודה- כרצונכם).

קורט פלפל שחור טחון

לערבב את כל המרכיבים יחד( במזלג) עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף את סלק העלים .

ניתן לפזר סומסום למעלה.

להכניס לתנור אפיה חם – 175 מעלות, עד שמשחים ונעשה יציב למגע.

לקרר מעט ורק אז לחתוך

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (10)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.