דג מרוקאי

15-09-2024 | ניצן פוגל

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז מנה של דג מרוקאי מככבת אצלנו במשפחה בארוחות שישי בשריות וכמנה ראשונה בארוחות חג. מה שמאפיין את המתכון הזה הוא כמובן הרוטב האדום (שמומלץ שיהיה חריף) שבשילוב חלת שבת טרייה מייצר לא פחות מחוויה לחושים.
המתכון פשוט להכנה וניתן לשלוט על מידת החריפות של הרוטב על ידי הוספת פלפלים, שימו לב שבמתכון רשמתי 2 פלפלים שבדרך כלל נותנים פיקנטיות (תלוי בפלפלים שלכם), ניתן להוסיף/ להחליף את זן הפלפלים החריפים כדי לשלוט על מידת החריפות של הרוטב.

מרכיבים

  • 8 פילה דג: אמנון, דניס, (אפשר דג בורי חתוך או נסיכת הנילוס)
  • 2 גמבות חתוכות לרצועות דקות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות חצויות
  • 10 שיני שום קלופות
  • 2-3 חתיכות של לימון כבוש (לא חובה)
  • ¾ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • זר כוסברה קצוצה
  • 2 פלפלים חריפים טריים (או יותר תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
  • חצי כוס גרגירי חומוס (ניתן מקופסת שימורים לחסוך את זמן ההשריה)

לרוטב:

  • ½ 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ¾ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  • משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון בזמן בישול הרוטב (תהליך זה מונע ריחות)
  • מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערה עם מים (במידה וזה פלפל טרי – פשוט לשטוף).
  • בסיר רחב ונמוך (סיר דגים- סוטאג') עם קצת שמן מטגנים מעט את הגמבות, תפוחי האדמה, הפלפלים החריפים ושיני השום
  • בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ללא המים: שמן, פפריקה, כורכום, אבקת מרק, מלח, פלפל שחור.
  • יוצקים את הרוטב מעל הירקות מוסיפים את גרגירי החומוס, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים.
  • מוסיפים את הלימון הכבוש.
  • להניח את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים כוס מים מסביב לדפנות הסיר.
  • מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
  • מבשלים למשך 40 דקות.
  • מוסיפים את הדגים ומבשלים כ- 15 דקות נוספות
  • מגישים חם עם חלה טרייה!

בהצלחה, בתאבון ושבת שלום.

הירשמו לניוזלטר של "מבשלים עם מתג" וקבלו עדכון שבועי בדוא"ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, מנות ראשונות, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - דג מרוקאי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.