לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

25-12-2024 | מילכה דיין

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי הסופגניות: הפשוטות, המשודרגות… אבל רגע, לא קצת הזנחנו את הלטקעס???

מיד זה מחזיר אותי לחנוכה אצל סבא וסבתא בנהריה, בדירה הקטנטנה, שסבתא עומלת במטבח ללא הפסק, בקערה ענקית מתרומם לו במהירות הר תפוחי אדמה מגורד להפליא…עוד מעט יקרה הנס…וריח השמן החם יתפשט לו מהמטבח ויחלחל לסלון.

נתיישב בשקט סביב השולחן וסבתא תיכנס, כשבידיה צלחת עמוקה ועליה הר של לטקעסים שחומים, קריספיים ושרופים בקצוות, לוהטים ורוחשים עדיין.

 

החומרים הדרושים: (20-18 לביבות קטנות ,במחבת פנקייק).

2 ביצים

כפית שמן (קנולה/זית) 1/2 בצל קצוץ דק

2 תפו״א מגורדים דק

1 בצל בינוני חתוך דק

1 קישוא גדול מגורד במגרדת העדינה

1 קופסת גרגרי תירס שטופים-לא חובה!

( אני השתמשתי בלא ממותק)

עלים קצוצים: בצל ירוק/ פטרוזיליה

לא חובה.

קורט מלח, קורט פלפל שחור

קורט אבקת אפיה

4 כפות קמח/סובין/קוואקר טחון

1/2 גבינת סקי/פרו

(אפשר גם פרווה ללא גבינה, גם יוצא טעים ואפשר להוסיף קצת גבינה מלוחה מגורדת ,גבינה צהובה מגורדת…)

אופן ההכנה:

טורפים את הביצים ומוסיפים את מרכיבי התערובת.

מערבבים קלות (עם מזלג) עד לאחידות.

לשמן (להבריש) מחבת קטנה, או את השקעים במחבת הפנקייק.

ליצוק עד 3/4 מהגובה (כי זה תופח).

לחמם עד שהשוליים מזהיבים ועם הקצה של המרית לנתק מהדפנות ולהפוך.

להשחים גם בצד השני.

להגיש חם

ניצן לפזר למעלה פרמז׳ן או יוגורט

מומלץ להוסיף סלט ירקות או ירקות חתוכים… ליד

בתאבון!😋

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: חנוכה, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לטקעס תפו״א ובצל של סבתא - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.