מרק קובה דלעת

14-12-2023 | ניצן פוגל

כשהימים מתקררים עולה חשק עז למנות שיחממו לנו את הקיבה ואת הלב. קבלו מתכון למרק קובה דלעת מפנק ומנחם לכל המשפחה, עשיר בטעמים שאי אפשר להפסיק לאכול!

מצרכים למרק:

700 גרם דלעת

3 גזרים

2 קישואים

2 בצלים

1/2 צרור פטרוזיליה לא קצוצה

מספר גבעולי סלרי

2 כפות רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק עוף

קורט מלח.

מצרכים לקובה סולת:

לבצק קובה:
3 כוסות סולת
כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן
כוס וחצי מים רותחים
לערבב בקערה ואז מכסה ומחכה כ-חצי שעה בערך עד שהבצק נהיה גמיש למגע
למלית:
300 גר’ בשר טחון
בצל גדול קוביות קטנטנות
מלח פלפל שחור וכמון לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה דק
לטגן במחבת פירורים פירורים לקרר טוב ואז פשוט לקבב את הבשר ולהניח באמצע הקובה.


אופן הכנת המרק:

לחתוך לקוביות את כל הירקות ולטגן אותם יחד במשך כ- 5 דקות. להוסיף מים עד 75% מנפח הסיר, להמתין לרתיחה, להוסיף רסק עגבניות ותבלינים.
לבשל כ- 10 דקות ואז להוסיף את הקובות.
לבשל על אש בינונית כשעתיים ,עד שהדלעת ממש מתפרקת.
טועמים ומתקנים טעמים לפי הטעם והצורך.

בהצלחה ובתאבון

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק קובה דלעת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.