חמין מקרוני מושלם

14-12-2023 | סיון בולגריו

נמאס לכם מהחמין הרגיל של שבת? אז הגיע הזמן לגוון ולהכין חמין מקרוני ועוף! חמין שממלא את הבית בריח מטריף, שיש בו גם ביצים קשות ותפוחי אדמה. אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם כבר בשמונה בבוקר זוללים אותו.

מצרכים:

1 חבילה (500 גרם) ספגטי עבה – זה עם החור באמצע
6 כפות שמן זית
6-8 שוקיים
3 בצלים לבנים, קלופים
2 תפוחי אדמה, קלופים
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית בהרט
5 כפות סילאן או דבש
1 כוס מים
5 ביצים קשות – לא קלופות (לא חובה)

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה בסיר עם המון מים רותחים מומלחים עד שהפסטה רכה אבל שומרת על צורתה. מסננים היטב ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים מעט שמן, פפריקה, בהרט, מלח, פלפל וסילאן ומערבבים. מניחים בצד.
פורסים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית (בנדיבות עם השמן) עד הזהבה. מוסיפים את השוקיים וממשיכים לטגן עד שהן מעט מזהיבות מכל הצדדים. מוסיפים את השוקיים והבצל לפסטה ומערבבים.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות.
מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה על אש גבוהה, בשמן זית, במשך 5 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים למטה. אין צורך להפוך אותם לצד השני ובשלב הזה הם לא צריכים להיות מוכנים ורכים אלא רק זהובים למטה. מורדים מהאש.
מניחים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר, כשהצד המטוגן כלפי מטה, ומעל מניחים את הפסטה המתובלת עם השוקיים והבצל. מהדקים מעט עם הידיים. אם רוצים להוסיף ביצים שמים אותן מעל הפסטה.
שופכים מעל כל תכולת הסיר כוס מים.
מניחים מעל נייר אפייה קצת יותר גדול מקוטר הסיר ומכסים היטב עם מכסה. המכסה ידחוף את נייר האפייה פנימה לתוך דפנות המכסה.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-110 מעלות ואופים במשך כל הלילה (8-10 שעות). הופכים ומגישים.
ואם רוצים גרסה (יחסית) מהירה? אופים ב-170 מעלות במשך שעתיים ואז מורידים את הטמפרטורה ואופים עוד שעה חצי-שעתיים ב- 120 מעלות.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - חמין מקרוני מושלם - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.