עוגת בריוש במילוי שוקולד נוטלה ואגוזי לוז

24-12-2023 | ירון צחר

עוגת בריוש נוטלה מטריפה עם בצק עשיר במיוחד במילוי המון ממרח נוטלה שוקולדי עם תוספת אגוזי לוז שמתפצפצים בין ביס לביס

מצרכים:

2 עוגות בריוש גדולות בתבנית אינגליש קייק
לבצק בריוש:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים (או: 30 גר’ שמרים טריים)
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
4 ביצים גדולות קרות
1 כף חלב קר מאוד
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
1 כפית מלח
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
למלית:
צנצנת קטנה של ממרח נוטלה
80-100 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים
1 ביצה טרופה להברשה
לזיגוג:
50 מ”ל (רבע כוס) מים
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן

אופן ההכנה:

בצק בריוש: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר, ביצים, חלב, וניל, ברנדי ומלח ומעבדים יחד במשך חמש דקות, עד שנוצר בצק. מוסיפים את החמאה בהדרגה פנימה (בכל פעם כמה קוביות), וממשיכים לעבד במהירות נמוכה עוד כ6-8 דק’, עד שנוצר בצק דביק מאוד ואחיד.
עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומשטחים מעט בעזרת הידיים. מצננים במקרר למשך 6-8 שעות, ועדיף לילה שלם.
הכנת הבריושים: ביום שלמחרת מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בגודל X5030 ס"מ ומברישים במעט חמאה מומסת
מותחים בעדינות את הבצק מהמרכז כלפי חוץ, עד לקבלת עלה בגודל 100X60 ס"מ. יש להיזהר שלא לקרוע את הבצק, והוא צריך להיות דק ושקוף.
מורחים את המילוי בשכבה דקה ואחידה. אם המילוי סמיך מדי ניתן לדלל אותו במעט חלב.
מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה על הצד הרחב לקבלת נחש ארוך ועבה
בתבנית אינגליש קייק רחבה ומשומנת, מניחים את הנחש בצורת פרסה בתחתית, מושכים את הבצק מעט מעלה ומסדרים פרסה נוספת בשכבה שנייה. מהדקים מעט בעדינות.
מכסים את פני התבנית בשקית, ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה אחת.
מברישים את פני המאפה בחלמון ביצה טרופה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 15 דקות. מחלישים את הטמפרטורה ל-150 וממשיכים לאפות עוד 45 דקות נוספות. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ומחלצים אותה מהתבנית.
סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר, ומבשלים יחד 3-4 דק’ ברתיחה חזקה מאוד. מורידים מהאש ומצננים מעט. כשהבריושים מוכנים יוצקים עליהם בעזרת מברשת מהסירופ בנדיבות.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת בריוש במילוי שוקולד נוטלה ואגוזי לוז - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.