שקשוקה ירוקה לוהטת

18-11-2025 | מילכה דיין

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר, בבתי הקפה והמסעדות. אבל מי אמר שאי אפשר להנות ממנה גם בבית? אז קבלו ארוחה אחת ושתיים: משביעה, בריאה וטעימה…עם עיגולי גבינת עיזים למעלה, סלט ירקות ולחם טוב בצד.

החומרים הדרושים:

1 בצל קצוץ.

1 סלק עלים (מנגולד) ירוק נקי ושטוף היטב. (יש להפריד את העלים מהגבעולים).

או עלי תרד

5 (חמסה) שיני שום פרוס לפרוסות.

2-3 כפות שמן זית.

ביצים (1-2 ביצה לכל סועד)

קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס

1/2 גליל גבינת עיזים (פרומעז 9%), או חמד או כל מלוחה, שאוהבים.

אופן ההכנה:

מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה

מוסיפים את שיני השום

מוסיפים את עלי הסלק / התרד הנקיים והחתוכים דק ומטגנים עד שיתרככו.

שוברים ביצה, בודקים ושמים במחבת.

מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס.

מוסיפים עיגולי גבינת עיזים, או קוביות גבינה מלוחה, עד שתימס.

מוציאים, לפי טעם כשהביצה מוכנה.

(ניתן להוסיף עלים נוספים, כרשה ו/או קישואים…)

ב…ת…א…ב…ו…ן!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שקשוקה ירוקה לוהטת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.