פרגיות בקרם קוקוס וקארי ירוק

10-01-2024 | מילכה דיין

יום שישי בפתח והראש מחשב מסלול מחדש: מה הכנתי בשבוע שעבר, ושבוע לפניו ומה בא לי להכין ואילו מצרכים יש לי?

ניסיתי, אלתרתי, מיתנתי ובעיקר התאמתי את המנה למשפחה. עוד מתכון בריא קל, מהיר, אקזוטי, טעים ומעניין בטעמיו.

ב ה צ ל ח ה ובתאבון

(ניתן ומומלץ להכין כתוספת אורז, עם או בלי עשבי תיבול).

החומרים הדרושים:

כף שמן זית.

בצל לבן קצוץ דק.

3-5 שיני שום פרוסות או קצוצות.

1/2 ק״ג פרגיות, או חזה עוף שטוף ונקי מגידים שומנים וחתוך לקוביות או לרצועות .

1/2 קופסת קרם קוקוס + 1/2 כוס מים חמים.

1/2 צרור עלים של כוסברה ממוין, שטוף וקצוץ דק

(ניתן להחליף לפטרוזיליה או כרפס/סלרי).

לשדרוג: עלה למון גראס שטוף וקשור.(לא חובה!)

1 כפית רוטב קארי (אפשר גם יותר… לאוהבים).

1/2 כפית מלח (אפשר סויה במקום).

1/2 כפית כורכום.

לפיזור מעל, ממש לפני ההגשה, שלא יירטב: חופן אגוזי קשיו/בוטנים קלויים וקצוצים גס.

אופן ההכנה:

יוצקים שמן זית למחבת שמתחממת.

מכניסים את הבצל הקצוץ ומערבבים עד לשיזוף.

מוסיפים את השום הקצוץ לדקה ומערבבים.

מוסיפים את נתחי חזה העוף, או הפרגיות עד להשחמה קלה בצד אחד, מערבבים והופכים.

מוסיפים את הקארי, קרם קוקוס (שימו לב חייבים לערבב את הנוזל עם הקרם שמעל) וחצי כוס מים חמים.(לקבלת רוטב קרמי ושומני יותר-כל קופסא).

מוסיפים את המלח (או הסויה) והכורכום, עד לרתיחה.

מנמיכים ומעבירים לאש קטנה ומערבבים למיזוג טעמים. טועמים. (ניתן להוסיף קמצוץ פלפל ירוק חריף, אם הקארי לא פיקנטי).

מפזרים חצי מכמות הכוסברה ומטמיעים פנימה.

מפזרים את מחצית עלי הכוסברה והבוטנים הקצוצים, סמוך להגשה.

מומלץ להכין לתוספת: אורז לבן, מלא או ירקרק.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פרגיות בקרם קוקוס וקארי ירוק - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.