שעועית מוקפצת עם שום ושמן זית

10-01-2024 | סיון בולגריו

גם לכם נמאס מהפחמימות? קבלו מתכון לשעועית מוקפצת עם שום ושמן זית שיכולה להיות תוספת בריאה ומזינה לארוחה שלכם. מתכון מנצח ב-10 דקות עבודה!

מצרכים:

1 שקית שעועית ירוקה קפואה (800 גרם) מופשרת ומיובשת היטב
1/4 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש + 1 כפית שום כתוש
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים (וחלקם קצוצים גס)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מוודאים שהשעועית הירוקה מופשרת ומיובשת כמה שיותר מהנוזלים.
במחבת הכי גדולה שיש לכם מחממים את שמן הזית על אש גבוהה
כשהשמן חם מכניסים למחבת את השעועית ונותנים לה להיצרב כך על האש הכי גבוהה כ 2-3 דקות מבלי לערבב אותה
לאחר כמה דקות מערבבים אותה קצת ושוב נותנים לה כ-2-3 דקות להיצרב
חוזרים על התהליך הזה כמה פעמים כדי שחלק גדל מהשעועית יקבל סימני צריבה יפים שנותנים לה טעם מדהים וקלוי
לאחר שרוב השעועית צרובה יפה מוסיפים למחבת את כף השום הכתוש ומערבבים, ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את אגוזי המלך הקלויים, מערבבים ומורידים מהאש
טועמים את השעועית ומתקנים תיבול ומוסיפים את כפית השום הכתוש לשעועית החמה ומערבבים שוב
מעבירים לכלי הגשה ומגישים !!!
השעועית הזו נהדרת כשהיא חמה, חמימה ואפילו קרה !!!

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שעועית מוקפצת עם שום ושמן זית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.