עוגת שמרים חמה במילוי גבינה עם טעם של פעם

14-01-2024 | ירון צחר

קבלו מתכון לעוגת שמרים גבינה הכי טובה בעולם (בעיניי), כי אין באמת כמו ריח של עוגת שמרים חמה מהתנור, העוגה בטעם מעלף ומראה זהוב ומהמם במיוחד, עם מלית גבינה עשירה שפשוט נמסה בפה.

מצרכים ל- 2 עוגות:

1 כף שמרים יבשים + 1 כף סוכר + 1 כף קמח + 2 כפות מים
500 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
120 גרם סוכר לבן
קורט מלח
150 מ״ל חלב פושר
למלית:
500 גרם גבינת טוב טעם
150 גרם סוכר לבן
3 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
לזיגוג: ביצה טרופה
אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

מוסיפים לקערה קטנה כף סוכר, כף שמרים כף קמח ומים. מערבבים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
מוסיפים את כל מצרכי הבצק ( מלבד החלב) כולל השמרים לקערה. מתחילים לערבל במהירות איטית, תוך כדי הזלפת החלב. ממשיכים לצקת את החלב, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
ממשיכים לערבל את הבצק במשך 10 דקות.
מחלצים את הבצק מהקערה, ויוצרים ממנו כדור. משמנים את הבצק מכל הכיוונים. מחזירים את הבצק לקערה, ועוטפים בניילון נצמד.
הכנת מלית הגבינה:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי המילוי, וטורפים ידנית, עד לקבלת מרקם אחיד.
הרכבת העוגה:
לאחר שהבצק תפח (הוא לא מכפיל את נפחו), מחלקים אותו ל- 2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בצורת מלבן דק.
מזלפים במרכז עלה הבצק את מלית הגבינה.
חותכים רצועות עלה הבצק בצדדים.
חשוב לשמור על רוחב מלבן 25 ס״מ.
סוגרים מעל מלית הגבינה כל פעם רצועה מצד אחר.
מעבירים את העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ומתפיחים במשך שעה מכוסה.
מורחים ביצה טרופה על פני העוגה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות. אופים במשך כ- 20 דקות
הפס יהיה מוכן שהוא זהוב גם בתחתית. מצננים מעט. ומפזרים על פני העוגה את אבקת הסוכר.
בתאבון…

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שמרים חמה במילוי גבינה עם טעם של פעם - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.