אוסובוקו וירקות שורש ביין אדום

12-09-2025 | מילכה דיין

נתח אוסובוקו עסיסי ונימוח עם שלל ירקות שורש שיכור מיין אדום, שנמזג ללא מדידות או כמויות.יחד עם אורז לבן או פירה וסלט ירקות לתפארת, יש לנו ארוחה טעימה ונהדרת.

החומרים הדרושים לסיר למשפחה (5 מנות ויותר)

1-1.2 ק״ג של נתח אוסובוקו עם עצם ומעט שומן

1 כפית שמן זית .

1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות.

5 שיני שום קלופות ,שלמות.

3 גזרים פרוסים לפרוסות לא דקות.

3 גבעולי ועלי סלרי נקיים (בלי החוטים) וקצוצים.

3 קולורבי חתוך לקוביות גדולות.

קופסת פטריות טריות (עדיף).

1 כוס יין אדום יבש, שיש בבית.

1 כפית פפריקה מתוקה .

קורט פלפל שחור גרוס.

1/2 כפית מלח.

מים, כמה שנדרש,עד לכיסוי

אופן ההכנה:

לסיר או קדירה עמוק או שטוח ( עדיף נון סטיק/ שיש) נשים את שמן הזית ונחמם.

נכניס את נתחי האוסובוקו מסודרים, זה ליד זה.

נשחים את נתחי האוסובוקו, משני הצדדים.

מוסיפים את השום והבצל החתוך ומזהיבים קלות.

מוסיפים את יתר הירקות.

מוסיפים את היין והתבלינים.

מוסיפים מים עד לכיסוי כל תכולת הסיר.

מחממים הכל יחד עד לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה ,עוד שעה.

בודקים, ע״י נעיצת מזלג,שהבשר התרכך.

ניתן להכניס שעה על טמפ׳ של 150 מעלות, במקום הבישול על הגז על האש הקטנה.

מכינים סלט ירקות עשיר בירקות שונים וצבעוני

ניתן להכין תוספת כגון: אורז, פתיתים, קינואה.

ולהנות. בתיאבון

לאתר הבלוגים של מילכה דיין "משובחה"  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - אוסובוקו וירקות שורש ביין אדום - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.