החומרים לתבשיל:
מגש נתחי עוף נקי ושטוף (או חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות).
בצל לבן בינוני קצוץ.
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות. (או גזר)
2 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות.
2 תפו״א כנ״ל
1/2 כרובית נקיה מופרדת לחתיכות קטנות
5 שיני שום( חמסה!)
1/2 כוס עדשים שחורים או חומוס גרגרים
1/2 כוס בורגול שטוף ובדוק.
תבלינים: 1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות (לא לוותר ולעקם את הפרצוף. רוצו לקנות, חיוני!)
אופן ההכנה:
בסיר יציקה מטגנים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את נתחי העוף עד להשחמה.
מוסיפים את תפו״א, הקישוא והבטטה
מוסיפים את שיני השום
מוסיפים את התבלינים
מוסיפים 1/2 כוס עדשים ו1/2 כוס בורגול
מכסים במים ועוד גובה זרת ומבשלים כמו אורז.
טמפ' בינונית עד רתיחה
הנמכה לטמפ' בינונית עד שהמים מתאדים ורואים את הירקות והעוף.
מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-20 עד 30 דקות (עד שמריחים את הראס אל חנות).
מכבים. לא לפתוח!!! ממתינים 10 דקות.
מוזגים לצלחת, מוסיפים סלט קצוץ.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
צופיה שווייגר
25.01.2024
נראה טעים, אבל בתמונה רואים חומוסים ולא עדשים. האם ניתן להחליף?
מילכה דיין
27.01.2024
היי יקרה
אכן, ניתן להוסיף או חומוס או עדשים, או בכלל לא…
איך שאוהבים.
בתיאבון😋
למתכונים וסיפורים נוספים:
http://www.meshubaha.com
מילכה🌷
מילכה דיין
26.01.2024
היי יקרה
המקלובה תקבל אליה באהבה הן את החומוס והן את העדשים… ואפשר גם בלעדיהם, למי שלא מתאים לו לחיך או לבטן.
מוזמנת להכנס לבלוג המתכונים והסיפורים שלי.
שבת שלום🤗🙏😋
http://www.meshubaha.com