מאפה בצק פילאס במילוי בשר בקר וירקות

27-05-2024 | ירון צחר

זה הסוד להכנת מאפה בשר מושלם! תקראו לו בורקס בשר או מאפה בשר, זה לא באמת משנה. זו מנה מושלמת, טעימה ואף חגיגית לארוחת שישי.

המצרכים:

1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס

למלית:
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות
קורט מלח גרוס, פלפל שחור גרוס ותימין
2 בצלים קלופים וקצוצים
1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסים
4 כפות גרעיני תירס
500 גרם בשר בקר טחון
קורט מלח ופפריקה
1/2 כוס ציר בקר
2 ביצים
4 כפות שמן

לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:

הכנת המילית:
מניחים את קוביות החצילים בתבנית עם נייר אפייה. מושחים את קוביות החצילים עם שכבה דקה של שמן זית. מתבלים עם מעט מלח גרוס, פלפל שחור גרוס ותימין, ומערבבים. מכניסים את התבנית עם קוביות החצילים לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של כ- 200 מעלות. משאירים את הקוביות עד שמקבלות גוון זהוב יפה. מוציאים מהתנור.
במחבת רחבה עם שמן, מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות וגרעיני התירס, וממשיכים לטגן עד שהפטריות משנות גוון. מעבירים לקערה.
מוסיפים למחבת מעט שמן זית, ומחממים. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון. מתבלים עם פפריקה ומלח, ומטגנים עד שהבשר משנה גוון. מוסיפים את חצי כוס ציר הבקר וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. בודקים את הטעם, ובמידת הצורך משפרים ע"י הוספת מלח ופלפל שחור. מסירים מן הלהבה ומעבירים לקערה .
בקערה מערבבים את הבשר, הבצל, הפטריות, החצילים והתירס.

הרכבת המאפה והאפייה:
מושחים את תחתית ודפנות תבנית פאי בשכבה דקה של שמן.
חותכים את הבצק לגודל שיתאים לתחתית התבנית. מניחים את עיגול הבצק על התחתית. חותכים רצועות בצק שיכסו את דפנות התבנית. מניחים את הרצועות בהיקף הפנימי של התבנית ומהדקים את חלקם הנמוך לבצק שמונח על תחתית התבנית. כך נקבל שהתחתית והדפנות הפנימיות של התבנית מצופות בבצק.
ממלאים את הבסיס במילית הבשר והירקות.
מכסים את הבשר והירקות עם שארית הבצק שנותר, ומהדקים את קצוות הבצק המכסה עם קצוות בצק הדפנות.
מורחים את הבצק בביצה הטרופה, ובוזקים עליהם שומשום.
מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות, ואופים במשך כחצי שעה עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות לפני שפורסים ומגישים.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה בצק פילאס במילוי בשר בקר וירקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.