ספאנקופיטה – מאפה פילו סלק עלים וגבינות

30-01-2024 | מילכה דיין

שבת קסומה ומושלמת עם שמיים תכולים, קדמה את פנינו.

מזג-האויר האביבי המפתיע, באמצע ינואר, אפשר לקבוע עם הבנים לארוחה, במסעדה יוונית ציורית, ביפו העתיקה.

הישיבה בחוץ, מפיות בתכלת וטעימה ממבחר הליקרים… חממו לכולנו את הלב והנשמה.

השולחן התמלא אט אט בצלוחיות שהצטרפו לחגיגה היוונית השמחה שלנו ובניהן מנת הספאנקופיטה- (מאפה פילו תרד ופטה) שנעלמה תוך דקה, הותירה ״טעם של עוד״ ובקשה שחזור, או וריאציה בנושא, במטבח הביתי שלנו…

אכן הכנתי. איזה כיף! מוזמנים לנסות גם!

החומרים הדרושים לתבנית פיירקס גדולה:23•30 ס״מ (8 מנות)

1 גליל (מתוך חבילה שיש בה שניים) של בצק פילו.

עלים בלבד של סלק עלים (מנגולד) שטופים היטב וחתוכים דק דק לרצועות.

1 קוטג׳

1 גבינה לבנה (250 מ"ל)

4 פרוסות גבינה-צהובה. (חתוכה לקוביות או מגוררת).

1/2 קובייה של גבינת חמד (לגורר במגרדת גסה) .

(ניתן להשתמש גם בגבינות אחרות שאוהבים- העיקר שלא יהיה מלוח מידיי).

1 ביצה (להשאיר מעט חלמון למריחה)

שמן זית לשימון התבנית ומעט למריחה על העלים למעלה בסוף.

קורט פלפל שחור.

2 שיני שום קצוצות דק דק או כתושות.

סומסום לפיזור למעלה.

אופן ההכנה:

לאחר שהבצק הופשר במקרר וראוי לעבודה.

מניחים את הגליל ופותחים בעדינות, עד ליצירת משטח של שלושה עלים. (אני הנחתי על נייר אפיה על תבנית גדולה, שאוכל לגלגל את העלים עם המלית שם ולהעביר לתבנית).

מערבבים את הגבינות יחד עם סלק העלים, הביצה הטרופה, והפלפל.

מניחים בעזרת כף באמצע ומגלגלים ( ניתן לקפל את השוליים פנימה, כדי שהמלית לא תתפזר).

מברישים בשמן זית (או חמאה) את התבנית .

מסדרים בצפיפות ,זה לצד זה, עד למילוי התבנית.

מברישים בביצה טרופה ובשמן זית .

מפזרים סומסום מעל… בנדיבות.

מכניסים לתנור, בשליש התחתון, לטמפ׳ של 180 מעלות עד להשחמה(כחצי שעה ,עד ארבעים 40 דקות).

רצוי לבדוק: כשהתחתית זהובה-שחומה- להוציא.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - ספאנקופיטה – מאפה פילו סלק עלים וגבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.