ספאנקופיטה – מאפה פילו סלק עלים וגבינות

30-01-2024 | מילכה דיין

שבת קסומה ומושלמת עם שמיים תכולים, קדמה את פנינו.

מזג-האויר האביבי המפתיע, באמצע ינואר, אפשר לקבוע עם הבנים לארוחה, במסעדה יוונית ציורית, ביפו העתיקה.

הישיבה בחוץ, מפיות בתכלת וטעימה ממבחר הליקרים… חממו לכולנו את הלב והנשמה.

השולחן התמלא אט אט בצלוחיות שהצטרפו לחגיגה היוונית השמחה שלנו ובניהן מנת הספאנקופיטה- (מאפה פילו תרד ופטה) שנעלמה תוך דקה, הותירה ״טעם של עוד״ ובקשה שחזור, או וריאציה בנושא, במטבח הביתי שלנו…

אכן הכנתי. איזה כיף! מוזמנים לנסות גם!

החומרים הדרושים לתבנית פיירקס גדולה:23•30 ס״מ (8 מנות)

1 גליל (מתוך חבילה שיש בה שניים) של בצק פילו.

עלים בלבד של סלק עלים (מנגולד) שטופים היטב וחתוכים דק דק לרצועות.

1 קוטג׳

1 גבינה לבנה (250 מ"ל)

4 פרוסות גבינה-צהובה. (חתוכה לקוביות או מגוררת).

1/2 קובייה של גבינת חמד (לגורר במגרדת גסה) .

(ניתן להשתמש גם בגבינות אחרות שאוהבים- העיקר שלא יהיה מלוח מידיי).

1 ביצה (להשאיר מעט חלמון למריחה)

שמן זית לשימון התבנית ומעט למריחה על העלים למעלה בסוף.

קורט פלפל שחור.

2 שיני שום קצוצות דק דק או כתושות.

סומסום לפיזור למעלה.

אופן ההכנה:

לאחר שהבצק הופשר במקרר וראוי לעבודה.

מניחים את הגליל ופותחים בעדינות, עד ליצירת משטח של שלושה עלים. (אני הנחתי על נייר אפיה על תבנית גדולה, שאוכל לגלגל את העלים עם המלית שם ולהעביר לתבנית).

מערבבים את הגבינות יחד עם סלק העלים, הביצה הטרופה, והפלפל.

מניחים בעזרת כף באמצע ומגלגלים ( ניתן לקפל את השוליים פנימה, כדי שהמלית לא תתפזר).

מברישים בשמן זית (או חמאה) את התבנית .

מסדרים בצפיפות ,זה לצד זה, עד למילוי התבנית.

מברישים בביצה טרופה ובשמן זית .

מפזרים סומסום מעל… בנדיבות.

מכניסים לתנור, בשליש התחתון, לטמפ׳ של 180 מעלות עד להשחמה(כחצי שעה ,עד ארבעים 40 דקות).

רצוי לבדוק: כשהתחתית זהובה-שחומה- להוציא.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - ספאנקופיטה – מאפה פילו סלק עלים וגבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.