החומרים הדרושים לתבנית פיירקס גדולה:23•30 ס״מ (8 מנות)
1 גליל (מתוך חבילה שיש בה שניים) של בצק פילו.
עלים בלבד של סלק עלים (מנגולד) שטופים היטב וחתוכים דק דק לרצועות.
1 קוטג׳
1 גבינה לבנה (250 מ"ל)
4 פרוסות גבינה-צהובה. (חתוכה לקוביות או מגוררת).
1/2 קובייה של גבינת חמד (לגורר במגרדת גסה) .
(ניתן להשתמש גם בגבינות אחרות שאוהבים- העיקר שלא יהיה מלוח מידיי).
1 ביצה (להשאיר מעט חלמון למריחה)
שמן זית לשימון התבנית ומעט למריחה על העלים למעלה בסוף.
קורט פלפל שחור.
2 שיני שום קצוצות דק דק או כתושות.
סומסום לפיזור למעלה.
אופן ההכנה:
לאחר שהבצק הופשר במקרר וראוי לעבודה.
מניחים את הגליל ופותחים בעדינות, עד ליצירת משטח של שלושה עלים. (אני הנחתי על נייר אפיה על תבנית גדולה, שאוכל לגלגל את העלים עם המלית שם ולהעביר לתבנית).
מערבבים את הגבינות יחד עם סלק העלים, הביצה הטרופה, והפלפל.
מניחים בעזרת כף באמצע ומגלגלים ( ניתן לקפל את השוליים פנימה, כדי שהמלית לא תתפזר).
מברישים בשמן זית (או חמאה) את התבנית .
מסדרים בצפיפות ,זה לצד זה, עד למילוי התבנית.
מברישים בביצה טרופה ובשמן זית .
מפזרים סומסום מעל… בנדיבות.
מכניסים לתנור, בשליש התחתון, לטמפ׳ של 180 מעלות עד להשחמה(כחצי שעה ,עד ארבעים 40 דקות).
רצוי לבדוק: כשהתחתית זהובה-שחומה- להוציא.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
מתי חגי
30.01.2024
כתבות.מעניינות מאוד. תודה.