מניפת חציל ממולא בשר, ברוטב עגבניות

30-01-2024 | מילכה דיין

הניסיון למציאת פתרון חלופי למוסקה, ללא טיגון בשמן, הוביל אותי לפתרון הפשוט הזה. כבודו של החציל נותר במקומו, לא נפגעת צורתו, הוא סופח אליו טעמים ותבלינים, נשאר רטוב ולא מתייבש, לא מתעוות, כמו הניסיונות לאפיה בתנור.

החומרים הדרושים לחציל אחד ארוך:

(ממליצה למשפחה להכפיל כמות, או לגוון ולהוסיף קציצות, כמו בתמונה).

1 חציל קל, ארוך

1/2 ק"ג בשר טחון

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

5 (חמסה!) שיני שום חתוכות לפרוסות

2 כפות שמן

שקית שעועית ירוקה קפואה

1 קופסא (500 גר׳) עגבניות מרוסקות

(ברור שעדיף לחלוט 8-10 עגבניות)

1 כפית שטוחה מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית שטוחה שום גבישי, או אבקה

לבשר הטחון:

1 כף שמן

1 כפית שטוחה חומץ ( פותח את הבשר)

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אבקת שום/ גבישי

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית קינמון ( קראתם נכון)

אופן ההכנה:

אופן הכנת החציל:

להוציא את הבשר הטחון, חצי שעה לפני – ללוש את הבשר והתבלינים, מספר דקות

(אפשר להוסיף בצל חתוך דק דק)

לחתוך את החציל לפרוסות, לא עד הסוף

למלא בקציצות בשר בכל מרווח ולהדק

לבדוק שהחציל ממולא היטב עד לבסיסו

להדק מכל הכיוונים

אופן הכנת הרוטב:

בסיר עמוק וגדול נטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה

נוסיף את פרוסות השום ונערבב

נוסיף פנימה את העגבניות המרוסקות

נמלא במים את הקופסא ונשפוך פנימה – נוסיף את השעועית הירוקה השטופה, ללא שאריות גבעולים

נוסיף את התבלינים ונערבב

ברגע שהרוטב מבעבע ורותח, ננמיך את האש ונכניס אט אט את הקציצות

נכניס את החציל הממולא בזהירות

ננמיך את האש לבינונית, לבישול של שעה עד שעתיים (למי שאוהב יותר טעם של בישול ארוך, כמו על פתיליה או פלטה).

לתת להתבשל כשעה וחצי ללא מכסה ורק אז לכסות.

מומלץ להוסיף אורז, פירה, פתיתים, קוסקוס, או אפילו רק חלה רכה של שבת, שתקבל את התבשיל אליה,

בחיבוק נעים וחמים.

בתאבון

שבת שלום

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מניפת חציל ממולא בשר, ברוטב עגבניות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.