קיש בטטות וגבינות עיזים

31-01-2024 | מילכה דיין

התארגנו לבראנץ׳ בשבת בצהרים עם כל המשפחה, אז ברור שהכנתי את קיש הבטטות וגבינת העיזים שייצר כרגיל מצמוצי הנאה וחיוך על הפנים לכל הסועדים.

החומרים לקלתית:

1 ספל קמח כוסמין לבן/ מלא/ חיטה/ שקדים

75 גר׳ חמאה

1 חלמון

קורט מלח

5 כפיות מים קרים מאוד

החומרים למלית:

1 בצל

1 ביצה

1 בטטה גדולה או 2 בינוניות קלופות

1/2 שמנת לבישול

1/2 שמנת חמוצה

1/2 גבינת פרומעז

2 פרוסות גבינת גאודה עיזים

10+5 עלי בזיליקום או טימין או אורגנו

מלח, פלפל,

1 כף גדושה קמח כוסמין/ לבן/שקדים וכו׳

אופן הכנת הקלתית:

בקערה מכניסים את הקמח אחריו את הביצה, החמאה, המלח ומפוררים עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את המים הקרים, כל פעם כף ולשים עד לקבלת כדור.

מניחים במקרר לשעה.

מברישים את התבנית במעט חמאה/שמן.

מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים לעיגול, או מניחים ומשטחים עם היד על התבנית.

מחוררים במזלג ואופים בטמפ' של 175 מעלות ,עד שהבצק לא רטוב, עדיין לבן ואפוי.

מקררים מספר דקות.

אופן הכנת המלית:

למחבת עם כף שמן זית מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות , עד להזהבה.

מוסיפים את קוביות הבטטה, עד להשחמה קלה, כשהבטטות מבושלות, אך עדיין שומרות על צורתן.

מתבלים בקורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס דק.

מקררים מספר דקות לטמפ׳ החדר ומפזרים באופן אחיד על הקלתית האפויה. (משאירים כמה חתיכות לקישוט).

חותכים את העלים ומפזרים בין חתיכות הבטטה.

בקערה נפרדת מערבבים (במזלג) את הביצה, הגבינות, השמנות והקמח לתערובת אחידה וחלקה.

שופכים את התערובת על הבטטות והבצל ומפזרים על פני כל המשטח, עד לדפנות.

מקשטים בחתיכות הבטטה, העלים וקורט פלפל שחור גרוס.

מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ׳ של 175 מעלות לעשרים שלושים דקות, עד שהשוליים משחימים קלות.

מוציאים, מתאפקים מספר דקות ורק אז חותכים

מוסיפים סלט עגבניות או עלים(או מה שאוהבים)

ונהנים.

בתאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, פשטידות, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיש בטטות וגבינות עיזים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.