החומרים לקלתית:
1 ספל קמח כוסמין לבן/ מלא/ חיטה/ שקדים
75 גר׳ חמאה
1 חלמון
קורט מלח
5 כפיות מים קרים מאוד
החומרים למלית:
1 בצל
1 ביצה
1 בטטה גדולה או 2 בינוניות קלופות
1/2 שמנת לבישול
1/2 שמנת חמוצה
1/2 גבינת פרומעז
2 פרוסות גבינת גאודה עיזים
10+5 עלי בזיליקום או טימין או אורגנו
מלח, פלפל,
1 כף גדושה קמח כוסמין/ לבן/שקדים וכו׳
אופן הכנת הקלתית:
בקערה מכניסים את הקמח אחריו את הביצה, החמאה, המלח ומפוררים עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את המים הקרים, כל פעם כף ולשים עד לקבלת כדור.
מניחים במקרר לשעה.
מברישים את התבנית במעט חמאה/שמן.
מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים לעיגול, או מניחים ומשטחים עם היד על התבנית.
מחוררים במזלג ואופים בטמפ' של 175 מעלות ,עד שהבצק לא רטוב, עדיין לבן ואפוי.
מקררים מספר דקות.
אופן הכנת המלית:
למחבת עם כף שמן זית מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות , עד להזהבה.
מוסיפים את קוביות הבטטה, עד להשחמה קלה, כשהבטטות מבושלות, אך עדיין שומרות על צורתן.
מתבלים בקורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס דק.
מקררים מספר דקות לטמפ׳ החדר ומפזרים באופן אחיד על הקלתית האפויה. (משאירים כמה חתיכות לקישוט).
חותכים את העלים ומפזרים בין חתיכות הבטטה.
בקערה נפרדת מערבבים (במזלג) את הביצה, הגבינות, השמנות והקמח לתערובת אחידה וחלקה.
שופכים את התערובת על הבטטות והבצל ומפזרים על פני כל המשטח, עד לדפנות.
מקשטים בחתיכות הבטטה, העלים וקורט פלפל שחור גרוס.
מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ׳ של 175 מעלות לעשרים שלושים דקות, עד שהשוליים משחימים קלות.
מוציאים, מתאפקים מספר דקות ורק אז חותכים
מוסיפים סלט עגבניות או עלים(או מה שאוהבים)
ונהנים.
בתאבון!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה