עוגת קרם גבינה לימון ופיסטוק ממכרת

11-02-2024 | ירון צחר

עוגות גבינה טעימות גם בחורף! במיוחד אם מדובר בעוגה עשירה וכל כך טעימה עם הניגוד החמצמץ של הלימון והטעם האגוזי של הפיסטוק שמביאים איתם את המתכון הבא של עוגת הגבינה המושלמת! תתכוננו להכין ולהתאהב בה.

מצרכים:

לקלתית:
1 כוס פיסטוק גרוס דק
2 כפות מחית פיסטוק
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם פתי בר מרוסק דק

לקרם גבינה:
2 מכלי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת חמוצה

לקרם לימון:
מיץ לימון סחוט מ- 1 לימון
חצי כוס סוכר
125 גרם חמאה
2 ביצים

אופן ההכנה:

הקלתית:
מוסיפים לקערה את הפתי בר הטחון דק, הפיסטוקים הגרוסים דק מחית הפיסטוקים, והחמאה המומסת ומערבבים עד שכל גרגירי הפתי בר מצופים. מהדקים את תערובת הקלתית על פני תחתית תבנית האפייה, שעטופה בנייר אפייה.
מכניסים את תבנית האפייה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 10 דקות. לצנן את הקלתית לטמפרטורת החדר.

לקרם הגבינה:
להוסיף לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל והסוכר ולהקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.
להוסיף את שני גביעי השמנת החמוצה ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת את קרם הגבינה על הקלתית. להניח את התבנית במקרר למשך כ- 5 שעות לפחות, עד שהקרם התייצב.

לקרם הלימון: (שלב הכנת קרם הלימון תתבצע לאחר שקרם בווניל התייצב).
להוסיף לסיר את מצרכי קרם הלימון, ולבשל על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם מעט סמיך. להוריד את הסיר מהכיריים, ולצנן לטמפרטורת החדר.
לצקת את קרם הלימון על קרם הווניל (לאחר שהתייצב), ולהכניס את התבנית עם העוגה למקרר למשך מס' שעות.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת קרם גבינה לימון ופיסטוק ממכרת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.