מצרכים:
לקלתית:
1 כוס פיסטוק גרוס דק
2 כפות מחית פיסטוק
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם פתי בר מרוסק דק
לקרם גבינה:
2 מכלי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
2 שמנת חמוצה
לקרם לימון:
מיץ לימון סחוט מ- 1 לימון
חצי כוס סוכר
125 גרם חמאה
2 ביצים
אופן ההכנה:
הקלתית:
מוסיפים לקערה את הפתי בר הטחון דק, הפיסטוקים הגרוסים דק מחית הפיסטוקים, והחמאה המומסת ומערבבים עד שכל גרגירי הפתי בר מצופים. מהדקים את תערובת הקלתית על פני תחתית תבנית האפייה, שעטופה בנייר אפייה.
מכניסים את תבנית האפייה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 10 דקות. לצנן את הקלתית לטמפרטורת החדר.
לקרם הגבינה:
להוסיף לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג וניל והסוכר ולהקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.
להוסיף את שני גביעי השמנת החמוצה ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת את קרם הגבינה על הקלתית. להניח את התבנית במקרר למשך כ- 5 שעות לפחות, עד שהקרם התייצב.
לקרם הלימון: (שלב הכנת קרם הלימון תתבצע לאחר שקרם בווניל התייצב).
להוסיף לסיר את מצרכי קרם הלימון, ולבשל על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם מעט סמיך. להוריד את הסיר מהכיריים, ולצנן לטמפרטורת החדר.
לצקת את קרם הלימון על קרם הווניל (לאחר שהתייצב), ולהכניס את התבנית עם העוגה למקרר למשך מס' שעות.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
דינה
27.05.2024
לא השגתי מחית פיסטוקים האם אפשר לטחון פיסטוקים ואם כן איזה כמות
ירון
29.05.2024
אפשרי. 1 כוס
ירון צחר
27.05.2024
הכל כתוב במתכון