מצרכים למתכון – 30 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה
דפי האורז
חבילת דפי אורז (משתמשים בכמה שצריך ושומרים במזווה לפעם הבאה)
מילוי הירקות
חבילת אטריות שעועית
3 מלפפונים
3 גזרים
כרוב אדום קטן
5 עלי חסה
נבטים (דקים או עבים לבחירתכם)
אבוקדו בשל אבל לא רך מדי
עירית
כוסברה
(כדי לחסוך את זמן החיתוך של חלק מהירקות ניתן לרכוש שקית מוכנה של מיקס קלאסי טרי של תערובת חסות, כרוב וגזר – קיים בכל סופר)
הוספת חלבון למנה:
ניתן לשים רצועות סלמון צלויי/ סלמון מעושן/ קוביות טופו/ רצועות חזה עוף צלוי/ טונה טרייה או טונה משימורים.
ניתן כמובן להשאיר את המנה צמחונית ללא חלבון.
הרוטב
רוטב סויה דל נתרן – 4 כפות
רוטב טריאקי – 2 כפות
חמאת בוטנים טבעית – 2 כפות גדושות
קרם קוקוס – חצי כוס (150 מ"ל)
לאוהבי הפיקנטיות – חצי פלפל צ'ילי קצוץ
(ניתן גם להשתמש ברוטב צ'ילי מוכן – כף)
שימו לב! לסוכרתיים ניתן להשתמש בתחליפים של רטבים ללא סוכר. כמובן שכל מקרה לגופו בהתייעצות עם הרופא/ תזונאי קליני.
אופן הכנת המתכון
מניחים את אטריות השעועית בקערה גדולה ושופכים עליהן מים רותחים עד לכיסוי. משרים במשך כעשר דקות עד לריכוך, ומסננים. בזמן ההשריה מתפנים להכנת שאר המרכיבים.
הכמות שיוצאת מאטריות השעועית היא גדולה למדי ואין צורך להשתמש בכולה עבור המתכון. לפיכך, בסיום העבודה מעבירים את כל מה שנשאר לכלי עם מכסה, ומקפיאים. בפעם הבאה שנרצה להשתמש בהם נוכל לשפוך לתוך הכלי מים רותחים והאטריות יחזרו להיות כמו חדשות. לאטריות השעועית גם שימושים רבים נוספים כך שניתן גם להוסיף אותן לסלט, למוקפצים וכיוצא בזה.
את הגזרים קולפים, שוטפים ומייבשים, וחותכים לרצועות דקות מאד בעזרת קולפן סלייסים שעולה גרושים או מנדולינה. אם אין לכם לא את זה ולא את זה ואתם לא מעוניינים לרכוש, תוכלו תמיד להשקיע יותר זמן ולהשתמש בסכין.
את המלפפונים קולפים, שוטפים ומייבשים, וחותכים אך ורק את החלק החיצוני שלו, זה שללא הגרעינים, לרצועות דקות מאד.
את הכרוב האדום, שוטפים, מייבשים וחותכים לרצועות דקיקות בסכין חדה או מנדולינה.
את החסה שוטפים, מייבשים, וחותכים בסכין לרצועות דקיקות.
את הנבטים חולטים קצרות על ידי כך שמעבירים אותם לקערה, שופכים עליהם מים רותחים, מחכים דקה ומסננים.
את האבוקדו קולפים וחותכים לרצועות דקות.
את העירית שוטפים ומייבשים.
את הכוסברה שוטפים ומייבשים.
מכינים קערה גדולה ובה מים חמימים עבור טבילת דפי האורז, וכרגע יש לנו את כל מה שצריך בכדי להתחיל במלאכת ההרכבה.
תהליך הרכבה ומילוי דפי האורז:
טובלים דף אורז במים החמימים לחמש שניות, מוציאים ומניחים על משטח עבודה – יש להניח על נייר אפייה על מנת למנוע הידבקות.
אם דף האורז עגול, מניחים קרוב לצד התחתון של העיגול מעט מכל ירק. מתחילים מהגזר ומהמלפפון, עליהם מניחים את הכרוב והחסה, מעל את העירית והכוסברה ומעל הכל מעט נבטים ואטריות שעועית לבסוף מעל מניחים את האבוקדו.
סוגרים את שני הצדדים החיצוניים כלפי פנים (גם אם דף האורז עגול וגם אם הוא מרובע), וממשיכים לגלגל עד לסוף הדף.
מניחים בתבנית או מגש שעליו פרסתם נייר אפייה נוסף למניעת הידבקות, וחוזרים על הפעולה עד שמסיימים עם כל הירקות.
שומרים במקרר עטוף בניילון נצמד עד להגשה.
את הרולים מגישים לצד קערת הרוטב שהכנו שבו ניתן לטבול את הרול. החלק המהנה הוא שאוכלים עם הידיים.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה