קציצות בקר עם תפוחי אדמה ורוטב בשמל

20-02-2024 | ירון צחר

אין כמו מנה של קציצות טובות, כשהקציצה רכה רכה מלאה טעמים עם רוטב מצוין מוגשת לצד תפוחי אדמה והכל בתבנית אחת – פשוט מתכון שמחמם את הקיבה ואת הלב. אל תוותרו על הבשמל, הוא ישדרג לכם את המנה בצורה בלתי רגילה, זו הבטחה.

מצרכים:

3 תפוחי אדמה מבושלים
לקציצות בשר אפויות:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 ביצים M
1/4 כוס פירורי לחם
כפית אבקת מרק עוף
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית תבלין גריל (לא חובה אבל מוסיף)
שן שום כתוש
2 כפות שמן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
קורט מלח ופלפל שחור
לרוטב בשמל פרווה:
3 כפות שמן
2 כפות של קמח
2 כוסות ציר עוף
1 שן שום כתוש
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
1 כף מיונז

אופן ההכנה:

הכנת תפוחי האדמה:
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר עם מים ומלח מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך כחצי שעה, עד לריכוך חלקי. מסננים את המים מהסיר ומצננים את תפוחי האדמה. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי של 5 מילימטר.
משמנים תחתית ודפנות תבנית זכוכית. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על תחתית התבנית ולאורך דפנותיה. משאירים את יתרת הפרוסות בצד.
הכנת הקציצות:
מוסיפים לקערה את הבשר והבצל קצוץ, הביצים, פירורי לחם, תבלינים, שום, שמן ופטרוזיליה קצוצה. לשים את התערובת היטב, עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצרים כ הבשר.-18 קציצות, ומניחים בתבנית על פרוסות תפוחי האדמה. מניחים את יתרת פרוסות תפוחי האדמה בין קציצות
הכנת רוטב הבשמל:
מחממים שמן בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח, ומערבבים. יוצקים לסיר את ציר העוף, ומערבבים. מתבלים בשום, מלח, פלפל ומוסקט ומערבבים עד שהמרקם מסמיך. מורידים את הסיר מהלהבה, מוסיפים מיונז ומערבבים היטב. יוצקים את רוטב הבשמל מורחים על הקציצות ותפוחי האדמה.
האפייה:
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות. אופים את הקציצות ואת תפוחי האדמה בתנור במשך 35-30 דקות,, עד שרוטב הבשמל מקבל גוון זהוב ויפה.
בתאבון….

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות בקר עם תפוחי אדמה ורוטב בשמל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.