קציצות חוביזה ירושלמיות

25-02-2024 | מילכה דיין

בתור ילדה תמיד התעניינתי בתורת אהבת הארץ, האדמה, העצים והפרחים. לכל עלה היה סיפור ולכל פרח שם, משפחה, סיפור ותפקיד עלי אדמות. אמא שבחה את הירק שהאכיל והציל מרעב משפחות רבות בימי ה״צנע״ ובימים אחרים של מחסור. צמח החוביזה – חלמית המצויה, שבעצם קיומו שמש ועדיין משמש מזון בריא, מזין וטעים, בעונה, בעל סגולות רפואיות רבות – גם היום. צאו החוצה לטבע, קטפו חוביזה והכינו לכם, פיסת נוסטלגיה טעימה.

החומרים הדרושים: (20-25 קציצות)

20 עלי חוביזה צעירים שטופים היטב , חלוטים במים חמים וקצוצים דק.

1 בצל לבן בינוני קצוץ או מטוגן.

עלים ירוקים- פטרוזיליה/ כוסברה/ סלק עלים/ שמיר… מה שאוהבים.

ביצה גדולה, מקושקשת (או כף טחינה).

1/2 כוס קוואקר/ קמח/פרורי לחם.

1 תפוח אדמה מבושל ומגורד גס.

1 כף שמן זית.

קורט מלח.

קורט פלפל שחור גרוס.

1 שן שום כתושה.

תוספות אפשריות:

1/2 גליל גבינת עיזים פרומעז 9% חתוך לקוביות או חצאי עיגולים. (ניתן לכדרר לכדורונים קטנים, שיכנסו לתוך הקציצה).

או 1/3 קובייה גבינה בולגרית, או חמד.

2 פרוסות גבינה צהובה חתוכות לקוביות או מגוררות.

ניתן לגרד קישוא.

להוסיף גרעינים/ סומסום.

מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקציצות

ומערבבים לתערובת אחידה.

מכדררים לכדורים, בגודל כדור פינג-פונג,

או יוצרים קציצות שטוחות.

מכניסים לכל כדור חתיכת גבינת עיזים, או מלוחה אחרת, במרכז.

מברישים נייר אפיה במעט שמן זית.

מחממים תנור 175 מעלות ואופים עד להשחמה.

מוציאים ומחכים מעט ורק אז מחלצים מהתבנית .

בינתיים עורכים את השולחן, מכינים סלט צבעוני, טחינה, או יוגורט לזילוף מעל.

מחייכים…

ואוכלים לבריאות

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות חוביזה ירושלמיות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.