סקונס – לא רק לבריטים

28-02-2024 | מילכה דיין

שמעתם על הסקונס? אנחנו שמענו בשבחם מחמותי הבריטית. זהו מאפה אנגלי מסורתי, המלווה את ה- five o’clock tea -הטקס המסורתי של שתיית התה, המוגש בסט החרסינה המהודר…

הסקונס, בן דוד פריך של המאפינס: דחוס במקצת, בעל מתקתקות מעודנת ומרומזת. המהדרין, בוצעים אותו לשניים וממלאים בקרם פרש וריבה אדומה.

(קיימת גם גרסה מלוחה עם גבינת צ׳דר).

לבחירתכם.

החומרים הדרושים: (12-15 סקונס)

2 כוסות קמח

1 אבקת אפייה

2 כפיות סוכר

2 קורט מלח

1/3 כוס חלב קר

60 גר חמאה חתוכה לקוביות

2 ביצים טרופות

חופן צימוקים קצוצים מושרים בכף מים (לא חובה)

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים היבשים ואח״כ את קוביות החמאה ומפוררים לפירורים.

מוסיפים את החלב והביצים הטרופות.

ממשיכים ללוש מעט ,עד לקבלת בצק.

(לישת יתר פוגמת)

מניחים במקרר להתמצקות כשעה.

לשים מעט ומרדדים לגובה שני (2) ס״מ

קורצים עיגולים בקוטר של חמישה (5) ס״מ, אפשר עם כוס.

מניחים על תבנית, שהונח בה נייר אפיה, במרווחים.

מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ׳ של 170 מעלות ל-15 דקות, עד להזהבה קלה.

רצוי לאכול בעודם חמים, או להקפיא מייד לאחר שהתקרר ולהוציא, כשמתחשק.

תהנו.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סקונס – לא רק לבריטים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.