כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

01-04-2025 | ירון צחר

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך קל להכין בשילוב עם פטריות טריות ובצל מטוגן הופך כבד העוף לטעים מאי פעם. ברגע שמוסיפים את תחתיות תפוחי האדמה קיבלתם מנה עיקרית מלאה ללא צורך בשום תוספת ליד. כמובן שניתן להשתמש במלית הכבדים ולשים על צנים עם הרוטב וקיבלתם מנה ראשונה נוסטלגית.

מצרכים (לכ-4 סועדים):

לגביעי תפוחי האדמה:
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 כפות קמח
1 ביצה
1 כף שמן
קורט מלח ופלפל שחור

למילית:
3 כבדי עוף נקיים משומן
1 בצל קצוץ
4 פטריות שמפיניון פרוסות
1/4 כוס יין אדום
קורט אורגנו
קורט מלח ופלפל
לקישוט:
עלי פטרוזיליה קצוצים דק
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

גביעי תפוחי האדמה:
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר עם מים רותחים. מכסים את הסיר עם מכסה. מביאים לרתיחה נוספת, מחלישים את הלהבה לנמוכה, ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים (נועצים מזלג שננעץ בקלות). מורידים את הסיר מהכיריים. מצננים את תפוחי האדמה. מקלפים את הקליפה, ומניחים בקערה. מועכים את תפוחי האדמה בעזרת ממחה. מוסיפים את הביצה, הקמח, השמן, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את התערובת למזלף. מניחים 4 כוסיות סיליקון הפוכים (הפתח שלהן מכוון כלפי מטה) על נייר אפייה המונח על תבנית אפייה. רצוי שהכוסיות יהיו במרווחים די גדולים האחת מהשנייה. מזליפים את תערובת תפוחי האדמה סביב כל כוסית, מתחילים מהבסיס ויוצרים טבעות עד שמגיעים לקצה העליון, גם אותו מכסים בהזלפה. כך אנו נקבל גביע תפוחי אדמה. חוזרים על הפעולה לכל ארבעת הכוסיות. מכניסים את התבנית לתנור אפיה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים עד שגביעי תפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב ויפה. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לגביעים להצטנן. לאחר שהצטננו, מחלצים בעדינות את כוסיות הסיליקון מגביעי תפוחי האדמה. מניחים את הגביעים כך שהחלק הפתוח יפנה כלפי מעלה.

כבדי העוף:
מוסיפים את כבדי העוף למחבת עם שכבת שמן דקיקה, שחומם לחום גבוה מאד. צולים את כבדי העוף במשך כ- 2 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל שחור. מורידים את המחבת מהכיריים, וחותכים את הכבדים לקוביות בגודל של כ- 2 ס"מ.

רוטב הפטריות:
מוסיפים למחבת חם עם מעט שמן את הבצל הקצוץ, ומטגנים עד שהופך לשקוף. מוסיפים את פרוסות הפטריות והאורגנו, ומטגנים עד שהן משנות את צבען. יוצקים את היין למחבת, ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שנוזלי היין מתאדים. מוסיפים למחבת חצי כוס מים, ומתבלים עם מלח ופלפל שחור. כאשר הנוזלים מעט סמיכים, מוסיפים למחבת את קוביות כבדי העוף, ומבשלים יחד במשך דקה. מורידים את המחבת מהכיריים.

הרכבת המנה:
ממלאים את כביעי תפוחי האדמה במילית. מניחים את המילית בתבנית המרופדת בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שמחומם ל- 180 מעלות. אופים במשך כ-5 דקות. מוציאים את הגביעים מהתנור. מניחים כל גביע בצלחת הגשה. מפזרים מעל המילית מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.