קציצות דגים ברוטב אדום לוהט (חריימה)

27-03-2024 | מילכה דיין

שישי בצהריים, זמן לארוחה קלה ,טעימה ומזינה. הסיר האדום כבר על הכיריים, עם קציצות הדגים הקטנות, ברוטב החריף-חמצמץ. הטחינה וסלט הירקות הקצוץ, כבר על השולחן…והחלה של שבת במלא הדרה, בסלסלה, כבר מוכנה בנחת

לנגב את הצלחת. אין ספק! מנה מוצלחת!

 

החומרים לקציצות (30 קטנות):

1/2 קג דג טחון (אני מערבבת שני סוגים: קרפיון ונסיכת הנילוס ואפשר

1 קופסת טונה, עם השמן)

1 בצל לבן בינוני קצוץ דק דק

5 שיני שום כתושות או קצוצות

1 ביצה גדולה

1/2 צרור פטרוזיליה שטוף היטב וקצוץ

1/2 צרור כוסברה שטוף היטב וקצוץ

1/2 פלפל ירוק חריף? ללא הגרעינים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

ניתן להוסיף גרידת לימון (מ- 1/2 לימון)

1/2 כוס (ספל) של פירורי לחם וקמח מצה+

1 כף שטוחה קמח לבן

מכניסים למגימיקס לקיצוץ וערבול עד לאחידות.

מעבירים למקרר לשעה שעתיים למיצוק.

( עדיף להעביר לקופסא סגורה או לעטוף בניילון נצמד)

החומרים לרוטב:

1 קופסת עגבניות מרוסקות 500 גר׳

1 כוס מים

1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים, שטופים וממויינים (עדיף למיין ולבדוק עם משקפיים)

1/2 צרור כוסברה שטוף

1 פלפל ירוק חריף

2 כפות שמן זית

5 שיני שום פרוסות גס

1 לימון שטוף נקי ופרוס לפרוסות עבות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית כורכום

1 כפית פפריקה (לא חריפה)

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את פרוסות הפלפל החריף והשום ומערבבים לדקה. מנמיכים את האש ומוסיפים בעדינות את הרוטב( זהירות שלא ישפריץ!) והמים.

מערבבים .מוסיפים את הירק והתבלינים,

את גרגירי החומוס ופרוסות הלימון (בלי החרצנים ובסחיטה קלה לרוטב).

מערבבים ומחממים עד לבעבוע .

יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים על משטח. מכניסים אט אט לרוטב (חום בינוני, אש בינונית).

אוחזים בידיות הסיר ומנענעים קלות, מצד לצד, כדי שכל הקציצות יטמעו ברוטב.

לאחר 20 דקות מנמיכים את האש, לבישול מתון והסמכה של הרוטב. מכבים את האש, מוזגים ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה או כוסברה.

ב..ת..א..ב..ו..ן

ושבת שלום לכם.

**שימו לב שרשומות חלופות במתכון על מנת להכינו לטבעונים או כמתכון רגיל. כל אחד מוזמן להכין לפי טעמו. 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות דגים ברוטב אדום לוהט (חריימה) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.