החומרים לקציצות (30 קטנות):
1/2 קג דג טחון (אני מערבבת שני סוגים: קרפיון ונסיכת הנילוס ואפשר
1 קופסת טונה, עם השמן)
1 בצל לבן בינוני קצוץ דק דק
5 שיני שום כתושות או קצוצות
1 ביצה גדולה
1/2 צרור פטרוזיליה שטוף היטב וקצוץ
1/2 צרור כוסברה שטוף היטב וקצוץ
1/2 פלפל ירוק חריף? ללא הגרעינים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
ניתן להוסיף גרידת לימון (מ- 1/2 לימון)
1/2 כוס (ספל) של פירורי לחם וקמח מצה+
1 כף שטוחה קמח לבן
מכניסים למגימיקס לקיצוץ וערבול עד לאחידות.
מעבירים למקרר לשעה שעתיים למיצוק.
( עדיף להעביר לקופסא סגורה או לעטוף בניילון נצמד)
החומרים לרוטב:
1 קופסת עגבניות מרוסקות 500 גר׳
1 כוס מים
1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים, שטופים וממויינים (עדיף למיין ולבדוק עם משקפיים)
1/2 צרור כוסברה שטוף
1 פלפל ירוק חריף
2 כפות שמן זית
5 שיני שום פרוסות גס
1 לימון שטוף נקי ופרוס לפרוסות עבות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה (לא חריפה)
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את פרוסות הפלפל החריף והשום ומערבבים לדקה. מנמיכים את האש ומוסיפים בעדינות את הרוטב( זהירות שלא ישפריץ!) והמים.
מערבבים .מוסיפים את הירק והתבלינים,
את גרגירי החומוס ופרוסות הלימון (בלי החרצנים ובסחיטה קלה לרוטב).
מערבבים ומחממים עד לבעבוע .
יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים על משטח. מכניסים אט אט לרוטב (חום בינוני, אש בינונית).
אוחזים בידיות הסיר ומנענעים קלות, מצד לצד, כדי שכל הקציצות יטמעו ברוטב.
לאחר 20 דקות מנמיכים את האש, לבישול מתון והסמכה של הרוטב. מכבים את האש, מוזגים ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה או כוסברה.
ב..ת..א..ב..ו..ן
ושבת שלום לכם.
**שימו לב שרשומות חלופות במתכון על מנת להכינו לטבעונים או כמתכון רגיל. כל אחד מוזמן להכין לפי טעמו.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
אילנה לוי
28.03.2024
נראה מעולה..תודה!
מילכה דיין
10.04.2024
בשמחה, באהבה ומכל ה❤️
לבריאות…
מוזמנת להכנס לבלוג ולהנות משלל מתכונים וסיפורים:
http://www.meshubaha.com