פוקצ׳ות…יאמממי

09-04-2024 | מילכה דיין

לפעמים ,במיוחד בימים החמים, או הממש ממש קרים מתחשק משהו קצת שונה וקליל לארוחת שישי צהריים, או לחילופין לארוחת ערב. ארוחה קלה, חלבית, מעניינת וטעימה לכולם.

סלט ירקות, מבחר גבינות, ציזיקי ופוקצ׳ות צבעוניות מלאי הפתעות, הן הפתרון הנאות. נותר רק להתאזר קצת בסבלנות ולחכות…

בינתיים, הוציאו בקבוק יין אדום או לבן, שתי כוסות או יותר ואחלו לכולם שבוע טוב יותר!

 

מרכיבים (ל-2 פוקצ'ות):

1/2 1 ספל מלא קמח שמרים מוכן ( או קמח + 1/2 שקית שמרים)

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית סוכר( להתפחה)

1/2 ספל מים חמים

1/2 כפית מלח (לאחר ההתפחה)

תוספות:

שיני שום קצוצות, זיתים מגולענים, פרוסות עגבניות,

פרוסות גבינת עיזים (פרומעז/ כמועז), פסטו, שמן זית, עלי בזיליקום… ועוד.

אופן ההכנה:

לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמח, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע.( לא רך מידיי!)

מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

מניחים את הקערה במקום חמים להתפחה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

מחלקים לשני כדורים.

פותחים כל כדור ביד ופותחים לגודל פיתה ארוכה.

מניחים על תבנית, נייר אפיה מרוסס קלות בשמן זית, במרווח.

מכסים במגבת, להתפחה נוספת.

עושים גומות עם האצבעות ומברישים מעט שמן זית. ניתן להכניס פיסות שום פרוסות, או קצוצות.

מכניסים לתנור ,שחומם מראש לטמפ׳ של 200 מעלות, בשליש התחתון, לטורבו קו תחתון, עד שתופח ומזהיב קלות.

מוסיפים ומפזרים תוספות, כאוות נפשכם.

מעבירים לאמצע התנור, לטמפ׳ של 180 מעלות, לאפיה: עליון- תחתון, עד להשחמה.

סלט קטן ליד- מוסיף המון

ו… ב ת א ב ו ן!

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פוקצ׳ות…יאמממי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.