מרכיבים לקלתית:
1 ספל קמח כוסמין לבן/ מלא/ חיטה/ שקדים
75 גר׳ חמאה
1 חלמון
קורט מלח
5 כפיות מים קרים מאוד
מרכיבים למילוי:
1 בצל גדול
1 סלסלת/ קופסת פטריות שמפיניון פרוסות
2-3 קוטג׳
1 ביצה
1/2 שמנת לבישול
1 כף גדושה קמח
מלח, פלפל שחור גרוס
לפיזור מעל-סומסום/חתיכות פטריות/ פלפל שחור
אופן הכנת הקלתית:
בקערה מכניסים את הקמח אחריו את הביצה, החמאה, המלח ומפוררים עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את המים הקרים, כל פעם כף ולשים עד לקבלת כדור.
מניחים במקרר לשעה.
מברישים את התבנית במעט חמאה/שמן.
מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים לעיגול, או מניחים ומשטחים עם היד על התבנית.
מחוררים במזלג ואופים ,בטמפ' של 175 מעלות ,עד שהבצק לא רטוב, עדיין לבן ואפוי.
מקררים מספר דקות.
אופן הכנת המלית:
לטגן בכף שמן זית 2 בצל קצוץ עד להזהבה.
להוסיף את הפטריות המסוננות, לטגן ולתבל במלח ופלפל שחור.
לשטח את תערובת הפטריות והבצל על הקלתית האפויה (בקטנה).
-לערבב שני קוטג', כף קמח ( אפשר להוסיף קצת גבינה צהובה מגורדת, ביצה אחת,1/2 שמנת לבישול ( או 1/2 שמנת חמוצה או 1/2 יוגורט פרו).
לתבל במלח ופלפל שחור גרוס דק.
-להכניס לתנור לאפיה בחום של 175-180 מעלות עד שמזהיב.
לאחל ב… ה… צ… ל… ח…ה ולהוציא כשמשחים.
לחכות עד שיהיה פושר, כדי לחתוך ושלא יתפורר.
בינתיים קוצצים דק ירקות לסלט ירקות, או חותכים ירקות, מתבלים ונהנים.
בתאבון, מילכה.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה