עוגת גבינה על קלתית בראוניז

14-04-2024 | ירון צחר

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת גבינה על קלתית בראוניז! זוהי עוגייה שחוגגת את המפגש המדהים בין שני עולמות לכדי אחדות מושלמת. הבסיס הוא קלתית בראוניז רכה, עשירה בטעמי שוקולד עמוקים. מעליה, עוגת גבינה קרמית וחלומית במרקמה אשר מאוזנת להפליא בטעמים.

המצרכים: (תבנית בקוטר 24 ס"מ):

לקלתית בראוניז:

200 גר' חמאה

50 גר' שוקולד מריר

50 גר' שוקולד חלב

2 ביצים במידה L

240 גר' סוכר

140 גר' קמח

3 גר' אבקת אפייה

75 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

למלית הגבינה:

750 גר' גבינה לבנה רכה 5%

250 גר' יוגורט 3%

1 ביצה בגודל L

80 גר' אינסטנט פודינג וניל

75 גר' סוכר

10 גר' סוכר וניל

לגנאש השוקולד:

100 גר' שוקולד חלב

100 גר' שוקולד מריר

250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

הכנת קלתית הבראוניז:
ממיסים בסיר קטן את החמאה ושני סוגי השוקולד.
במיקסר עם מטרפה מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 5 דקות. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד לקערת המיקסר. מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לקעת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה ואגוזי הפקאן, וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ, שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את תבנית האפייה, לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות, ואופים במשך 30 דקות.
הכנת מלית הגבינה:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי המילית, ומערבבים את כל המצרכים, עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבה ואפייה:
לאחר שקלתית הבראוניז התקררה לחלוטין, יוצקים עליה את מלית הגבינה, ואופים בטמפרטורה של 150 מעלות במשך 45 -50 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין מעט רוטטת במרכז. מוציאים את העוגה מתנור האפייה, ומצננים אותה לטמפרטורת החדר. מכניסים אותה למקרר למשך הלילה, עד להתייצבות.
הכנת גנאש שוקולד:
גורסים את שני סוגי השוקולד לקוביות, ומוסיפים אותן לסיר קטן המכיל שמנת מתוקה. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומערבבים עם מרית, עד להמסת השוקולד וקבלת בלילת שוקולד אחידה. יוצקים את בלילת השוקולד על פני הגבינה ומביאים לציפוי פני העוגה בשכבת שוקולד. מכניסים את העוגה למקרר עד להגשה.
אפשרי לקשט את העוגה במעט אגוזי מלך גרוסים.
בתאבון………..

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה על קלתית בראוניז - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.