לחמניות לפסח

01-04-2025 | ניצן פוגל

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות לפסח אווריריות, קלות להכנה עם טעם ממכר וחגיגי מקמח מצות, לא לדאוג, יש לחמנייה לאכול איתה את הסלטים. אל תתבאסו אם לפעמים היא יוצאת קצת דחוסה ודקה, היא עדיין טעימה ממש! זה עניין של אימון עד שמבינים את הטכניקה להשאיר אותן נפוחות. 

מצרכים:

2 כוסות קמח מצה

כפית מלח

1.5 כפית סוכר

כפית אבקת אפייה

חצי כוס שמן

2 כוסות מים רותחים

5 ביצים

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל המצרכים היטב (חוץ מהביצים) עד שהבלילה אחידה בלי גושים ונותנים לתערובת להתקרר מעט. טורפים בקערית את הביצים ומוסיפים לבלילה ושוב מערבבים היטב.

מחממים את התנור ל180 מעלות על מצב טורבו, מניחים נייר אפייה על התבנית של של התנור, מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים עיגולים ומניחים על נייר האפייה במרחק אחד מהשני.

מאוד חשוב כאשר הלחמניות מוכנות, יש להשאיר אותן בתנור עם דלת מעט פתוחה על מנת להשוות את הבדלי הטמפרטורה כדי שהן לא יצנחו ברגע שתוציאו אותן מהתנור.

המתכון מספיק ל10-12 לחמניות ביס, ניתן להכפיל או לשלש את הכמות בהתאם לכמות האורחים.

בהצלחה, בתאבון, חג שמח וכשר!

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות לפסח - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.