עוף מצופה סגנון KFC כשל"פ בתנור

30-03-2025 | ניצן פוגל

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי בתנור ללא טיגון. עוד מנה מנצחת לליל הסדר ולכל ימי החג שהמבוגרים אוהבים והילדים משוגעים עליה.

מצרכים:

1.5 ק"ג כרעי עוף מחולקות

5 כפות מיונז

3 כפות חרדל חלק

1 כוס קמח מצה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית גריל עוף

1 כף אבקת שום

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

ותרסיס שמן בטעם חמאה פרווה.

אופן ההכנה:

בקערה עמוקה מערבבים את החרדל והמיונז ומכניסים את כל חלקי העוף ומעסים היטב עד שכל העופות עטופים היטב בבלילה.

במקביל לוקחים קערה נוספת עם קמח המצה מעורבב עם כל התבלינים.

מכניסים לקערת הציפוי כל חלק בנפרד עד שכל העוף מצופה מכל הכיוונים ומניחים בתבנית.

לבסוף אחרי שציפינו את כל חלקי העוף, לוקחים את תרסיס השמן בטעם חמאה פרווה ומתיזים מעט מעל העופות לפני ההכנסה לתנור,

אל תוותרו על זה, זה משדרג כל כך את הטעם של העוף ממש ללקק את האצבעות.

מכסים בנייר אפייה ומעל ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות טורבו למשך שעה ו-45 דקות מכוסה, ועוד 15 דקות ללא כיסוי לצורך השחמה וקריספיות.

כמובן שאת המתכון הזה ניתן להכין כל השנה ולהחליף את קמח המצה בפירורי לחם.

בהצלחה וחג שמח!

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (5)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוף מצופה סגנון KFC כשל"פ בתנור - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.