פרעצל בווארי

06-05-2024 | ירון צחר

אין כמו לפתוח את היום עם פרעצל בווארי- ממש חלום!

המצרכים: (ל-8 יחידות) :

500 גרם קמח

260 מ"ל מים בטמפ' 40 מעלות

20 גרם סוכר

10 גרם דבש

6 גרם מלח

1 כף שמרים יבשים

15גרם חמאה רכה

לבישול הפרעצל-

50 גרם סוכר חום או סילאן

50 גרם סודה לשתייה

1.5 ליטר מים

לפיזור מעל-

מלח גס, שומשום

אופן ההכנה:

מבשלים את מי הסודה בתנור אפייה בטמפ' של 120 מעלות במשך שעה וחצי

להכנת הבצק:

מוסיפים לקערת מיקסר את קמח, השמרים, הסוכר, הדבש המים, השמרים הסוכר, ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך 6 דקות. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים במשך עוד 1-2 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק

יפה. יוצרים מהבצק כדור, ומניחים אותו בקערה שדפנותיה משוחות בשכבת שמן דקיקה. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד, ונותנים לבצק לנוח במשך 35 דקות.

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-8 חלקים במשקל 100 גרם. יוצרים מכל חלק כדור, ונותנים לשמיניית הכדורים לנוח במשך 10 דקות נוספות.

עיצוב ואפיית הפרעצל:

על משטח שמעט מקומח יוצרים מכל כדור נחש באורך 70 ס"מ. מכל נחש יוצרים צורת פרסה. מניחים "ענף בצק" אחד על השני במרחק של 4 ס"מ מהקצוות ויוצרים צורה של האות "ע". מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת

ומצמידים את הקצוות על החלק המעוגל של הבצק.

מוציאים את הסיר עם מי הסודה מהתנור ומניחים אותו על הכיריים. ממשיחים לחמם את מי הסודה בטמפרטורה נמוכה. תוך כדי זה, מניחים כל פרעצל בזהירות בסיר עם מי הסודה המקורמלים, ומבשלים במשך 20 שניות מכל צד.

מעבירים בעזרת כף מחוררת את הפרעצלים אל תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, ומפזרים מעליהם מלח גס ושומשום. מעבירים את תבנית האפייה לתנור אפייה המופעל על טורבו, וחומם מראש לטמפ' של 220 מעלות, ואופים

במשך 10- 12 דקות, עד שהפרעצל מקבלים צבע חום-זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. בתאבון………….

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פרעצל בווארי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.